Şirket kendi iş prosüdürüne göre değil 25. Madde 2-e ye göre işten attı ama konunun alakası yok ne yapmalıyım?
Merhabalar,
eylül 2005 yılından beri özel bir firmada hem satış elemanı hemde 1,5 sene yoneticilik yaptım. Özel nedenlerden dolayı yöneticiliği bırakarak tekrar satış elamanı oldum. şirketim beni bugun iş kanununun 25.madddesinin II-e maddesine göre iş fesihimi verdi.
Fakat şirket disiplin prosüdürüne göre;
Şirket adını kullanarak kendine maddi çıkar sağlama şeklinde madde var, karşılığı ise 1. seferde yazılı uyarı, 2. seferde iş feshi,
şirket tazminat ödememek için bu şekilde fesih yaptı.
Sizlerde bilirsiniz ki madde derki;
*İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
Benim yaptığım ise kendi bilgim ve yeteneğim ile müşterilerin ürünlerine extra yazılım ile ek özellik kazandırmak. bu işlemlerin bazılarından ise çok cüzi ücretler aldım.
ama yüz kızartıcı bir suç işlemedim ki ben ve müşterilere zorla da yaptırmadım. Hepsi kendi isteği ile yaptı.
şimdi ne yapmalıyım. İşsizlik maaş ı alamıyorum. şirket tazminat vermeyeceğini söylüyor, 4 yıl 8 ay çalışmanın karşılığında hiç tazminat vermemesi normal mi
Yardımlarınızı Arz Ederim...
Cevap: şirket kendi iş prosüdürüne göre değil 25. Madde 2-e ye göre işten attı ama konunun alakası yok ne yapmalıyım
İş Kanunu Madde 25'de açıkca belirtilmese bile işyerinizin iş ilişkisinde bulunduğu dolayısıyla sizin ve işyerinizin müşterisi olan kişilerle cüzi bir miktar olsa bile para karşılığı hizmet alışverişine girmek iş ahlakı açısından son derece yanlış bir durumdur. İşvereninizin bu konudaki tutumu haklıdır. Şirket disiplin prosüdüründeki durumda şirket adını kullanmaktan bahsediyor siz kullanmakla kalmamış bir de müşterilerle para alışverişine girmişsiniz. Bu durumda yasal bir hakkınızın olduğunu düşünmüyorum. Hiç bir işyeri ve işveren böyle bir duruma göz yummak istemez.