Ölene kadar benim öldükten sonra kızlarım şeklinde bırakılan miras bozdurulabilir mi?
öncelikle forumda çok yararlı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ediyorum. benimde sorum miras ile olucak fakat forumdakilerden biraz farklı. şöyleki annemler 6 kardeş ikisi kız. fakat dayımlar ananeme bakmadıkları için ananem kendi üstüne olan evi teyzem ve annemin üzerine yaptı. fakat noterden değilde tapuda ÖLENE KADAR BENİM ÖLDÜKTEN SONRA KIZLARIMIN şeklinde yaptı. akli dengesi yerinde ama herhangi bir rapor yok elimizde.çünkü kameraya konuştuğu için almaya gerek olmadığını söylendi bize. şimdi ise dayımlar bizi mahkemeye verip bozduracaklarını söylüyorlar. ananem hala sağ. bu durumun akibeti ne olur ve bizim ne yapmamız gerekir.ilgilenirseniz sevinirim .
TEŞEKKÜRLER...
Cevap: Ölene kadar benim öldükten sonra kızlarım şeklinde bırakılan miras bozdurulabilir mi?
Bulunduğumuz yerdeki bir tanıdığımız kadına, kaynanası, aynı şekilde; hem de raporlu olarak, tapu işlemi yapıp, 16 dönüm kadar yerini bırakmış. Kaynana öleli yaklaşık on yıl kadar oldu ve şimdi; kadının kocası tarafı dava açtılar. O kişiyi, rahatsızlığı sebebiyle, avukatına ben götürüyorum. Avukatın dediklerini de; bu görüşmede duyuyorum. Avukatı diyor ki; "Miras davalarında zamanaşımı yoktur. Dava açmalarına da bir engel yoktur. Siz, mahkemede; kaynanana baktığına dair şahitler getireceksin ve dava bitecek. Mesele; sizin kaynananıza gerçekten bakıp, bakmadığınız meselesidir.O kadar..." dedi.
Sizin konunuzda ise; veren sağ iken, dava açılamaz.
Bildiğim budur.
İyi günler...
Cevap: Ölene kadar benim öldükten sonra kızlarım şeklinde bırakılan miras bozdurulabilir mi?
Annane sağ iken nasıl dava açacaklarmış.Sağlığında o malın tasarrufu akıl sağlığı yerinde ise ananenizdedir.Benim şahsi kanaatim etrafta gördüğüm kendi Avukatıma sorduğum,bu tür işlerde satacaksın başka yerden alacaksın sorunu kökten çözeceksin.Acaba ne olur diye düşüneceğine.Tabi bu dediğim anne babayı kandırarak değil,adaletli olarak.