BTM ile giderilemeyecek hasar ve sonucu
Merhaba,
3-4 ay önce bir şahıs beni arabamda iken küfür etti daha sonra yumruk ve tekme darp edip kaçtı ben bir müdahelede bulunmadım. Şikayetçi oldum arabamdaki 3 arkadaşımda şahit olarak ifade verdi darp eden şahısta beni tahrik etti ben vurdum tarzı bir ifade vermiş. Geçen gün iddaname geldi. Kati rapoda yüzümde kırıkda tespit edildi ve iddanamede basit tıbbi müdahale ile giderilemez yazıyor. Sizce bu şahsın şikayetimi çekmediğim zaman alacası minumum zarar nedir ? Birde kişinin önceden sabıkası var ise(20 yaşında) bu kırık hasarlı davadan ceza almadan(hapis cezası) kurtulması mümkün mü ?
Cevap: BTM ile giderilemecek hasar ve sonucu
Kırık varsa şikayetten vazgeçsende resen soruşturulur.
Teşekkür ederim cevap için kırık var ama sorum zaten dava sonucunda bu kişinin ceza almadan kurtulma şansı olup olmadığı ?
İfaden de düzgün bir şekilde; Tehdit, Hakaret, Darp olduğunu belirtirsen ve darp raporunda varmış zaten ceza almadan yırtması imkansız.
Tehdit, Darp, Hakaret 3 suç birden işlemiş oluyor bunları güzel bir şekilde dile getirirsen ceza alır. Benim görüşüm uçarı kaçarı yok... Avukat tuttuysan ihtimal dahada büyür :)
Cevabınız için teşekkür ederim. İfadem aynen dediğin gibi kırık olduğunu belirten darp raporuda var ve avukatta tuttum. Birde şu var darptan sonra beni tehdit ettiği açıkca belli olan arabamın plakasının yazılı olduğu bir resimde çekip facebooka koymuştu silmiş ama ben kaydetmiştim bilgisayarıma. İlk duruşma 3 haziranda hayırlısı.