Cevap: KYK burs kesintisi
Merhabalar,
Benimde arkadaşın sorununa benzer sorunum olduğu için yeni bir başlık açmak istemedim. Sorunum ve sorum şu:
Ben FÜ yüksek lisans öğrencisiyim ve bu yıl ocak ayından itibaren KYK'den başbakanlık bursu almaya başladım; lakin mayıs 2010 için almam gereken 400 TL bursun hesabıma yatmadığını gördüm. Bunu araştırdığımda bana Elazığ KYK müdürlüğündeki müdür yardımcısı sözlü olarak 150 günden fazla sigortamın olduğu için bursumun kesilmiş olduğunu ve benim gibi birçok kişinin bu şekilde bursunun kesildiğini bildirdi. Ben ise çalışmadığım halde nasıl sigortaya bakılıp bursun kesileceğini sorduğumda yapabilecek bir şey olmadığını hatta alaycı bir şekilde bir bardak soğuk su vereyim mi cevabını aldım.
Benim sormak istediğim çalışmadığım halde geçmişe dayalı olan çalışmalarımdan dolayı var alan ve şu anda pasif olan sigorta ve emekli sandığı primleri dayanak gösterilerek bursumu kesmeleri normal mi?
Bunun için hukuki bir süreç başlatabilir miyim?
Zaten çalışmıyorum öğrenci olmam hesabı ile de mağdur oldum. Sosyal devlet gereği bursumun devam etmesi gerekmez mi?
Hürmetler...
benimde bu konuyla alakalı sormak istediğim birşey var şuan cevabınıza o kadar çok ihtiyacım varki... kyk bursu alıorum yaz dönemindeyiz şuan 45günlüğüne stajyer olarak sigortalı bir işte çalışacağım.yalnız benim stajım zorunlu değil deneyim akzanmak için gideceğim yani.sigortalı olarak 45günlüğüne çalışmam bursumı keser mi ayrıca devlet yurdunda kalıorum yurt çıkısıma bıle neden oluyor diye duydum ve korkuyorum acil yardımcı olursanız sevinirim cok cok aciL..
srdrhmt sana birsey sorucam kac gunlugune sigortan yattı günle alakalı mı acaba bursun kesilmesi durumu.bu sigorta yatırmanın bursu kesmemesi adına sınırı var mı?
kyk dan burs alıyorum yıl sonu ortalamam 1.81 sınıfımı geçtim fakat alttan 5 dersim kaldı bursum kesilirmi? kesilirse kredi olarak nasıl devam ettirebilirim? kesildiği aydan itibaren hemen bağlatabilir miyim? teşekkürler...