Karım bana boşanma davası açtı
Arkadaşım (Melih) yaklaşık 6 yıldır evli 5 yaşında çocukları var kirada oturuyorlar, kendi adına olan 750 TL kredi borcunu ödüyor, 600 TL kira veriyor, yaklaşık geliri 1400TL. Arkadaşımın askerliği sırasında eşi (Nur) ihtiyacı olduğundan bir miktar borç edilmiş ( yaklaşık 20000 TL) aylık taksitler halinde ödüyor. Nur alkol kullanıyor, çocukları memleketinde anneannesinin yanında kalıyor. Yaklaşık 1 ay önce Nur Melih’ e ayrılmak istediğini söylemiş ve evden gitmiş. Bu durumda Melih sen evde kal kafanı topla ben eve gelmem demiş ve arkadaşında kalmaya başlamış. Melih eşinden ayrılmak istemiyor sadece kafasını toplaması için zaman vermek istiyor. Fakat bu süre zarfında Nur içki içtiği bir gün merdivenden düşmüş ve vücudunda morlukla ve yaralar oluşmuş. Bu yara ve morluk izlerinin fotoğraflarını çekmiş dava sırasında boşanmayı kabul etmez ise beni dövdüğünü söylerim şeklinde tehdit etmiş ve 10000 maddi 10000 manevi tazminat davası açmış. Melih eşinden ayrılmak istemiyor, eğer mahkeme ayrılmalarına karar verirse de çocuğun velayetini almak istiyor. Herhangi bir tazminat da ödemek istemiyor. Çünkü boşanmak istemiyor. Bu durumda ne yapması gerekiyor. Herhangi bir hatası yok tazminat ödemek zorunda kalır mı?
Cevap: Karım bana boşanma davası açtı
Melih bey boşanmak istemiyor ama eşi Nur boşanmak istiyor ve tazminat istemli boşanma davası açmış durumda şu anda.
Bir kaç sorum olacak:
1-) Nur'un sürekli alkol aldığını, alkolik olduğunu mahkemede şahitlerle kanıtlayabilir mi?
2-) Alkol alıp da merdivenden düşen Nur hanım'ın vücudundaki morlukları konusunda, merdivenden düştüğünü mahkemede söyleyecek şahiti var mı?
3-) Melih bey daha evvel eşini hiç dövmüş mü? Dövdüğüne dair hiç darp raporu var mı karısının elinde?
4-) Mutlu bir evlilikleri mi vardı çevrece bilinen; yoksa geçimsizlikleri var mıydı? Gören-bilen filan?
Alkol kullandığını bilen ve gören arkadaşları var fakat ortak arkadaş olduğu için şahitliğe yanaşmıyorlar. bir kaç adet alkollü resteurantta çekilmiş resimleri var
Merdivenden düştüğü gün hastaneye bile gitmediği için hastane kaydı yok yardımcı olan olan arkadaşta şahitlik yapmam diyor
Melih bey daha önce eşini hiç dövmedi. Fakat sadece Nur hanım alkol aldığı ve kendinden geçtiği bir gün kendisine gelmesi amacı ile bir şamar atmış
Maddiyat dışında evlilikleri gayet iyiydi. borcun çok olması yüzünden bu duruma geldiler. Nur Hanım borcumuz olmasaydı ayrılmazdım bile demiş. Fakat bu olayında Melih Bey' den başka şahidi yok
Şahitliğe yanaşmamalarının sebebi bu evliliğin bitmesini istemediklerinden mi?
Melih beyin arkadaşı sen sakın melih beyin melih beyden ayrılmak istediği eşinin özel arkadaşı olmayasın.Bu yazılanlar gayet iyi hazırlanmış senaryo gibi geldi bana.zira bu morluklar oluşmuş ise bir hastane raporunuda sorgular hakim ve hakim derki kızım evladım eşin seni dövdüise hastane ve karakola neden gitmedin.ve son söz bu işin erbabı hakimler bu senaryoyu yemezler.
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Melih beyin arkadaşı sen sakın melih beyin melih beyden ayrılmak istediği eşinin özel arkadaşı olmayasın.Bu yazılanlar gayet iyi hazırlanmış senaryo gibi geldi bana.zira bu morluklar oluşmuş ise bir hastane raporunuda sorgular hakim ve hakim derki kızım evladım eşin seni dövdüise hastane ve karakola neden gitmedin.ve son söz bu işin erbabı hakimler bu senaryoyu yemezler.
Bence yanılıyorsun.Yani bir olasılık olacaksa bu kişi arkadaşım melih demiş ( melih kendisi ) olabilir.Yorumlardan olayın mağduru melih ve melih e sahip çıkan yorumlar.Pekala şahitlik yapmak istemiyorlar demişssin sen şahit olabilirsin.Alkollu merdivenden düştüğünün şahitini bile bildiğine göre melih sensin eşe yardımcı olan alkollu eşin arkadaşı olayı biliyor şahitlik etmiyecek.Alkoldan dünyada yaşamış hiçbir insana zerre zarar gelmemiş,gelmezde.Hakimler muhakkak olayın nasıl olduğunu çözer.Arkadaşına geçmiş olsun.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Şahitliğe yanaşmamalarının sebebi bu evliliğin bitmesini istemediklerinden mi?
evet evliliğin bitmesini istemiyorlar ayrıca ortak arkadaşlar.
Alıntı:
casper_52_ rumuzlu üyeden alıntı
evet evliliğin bitmesini istemiyorlar ayrıca ortak arkadaşlar.
Madem ki evliliğin bitmesini istemiyorlar ve Melih bey de karısından boşanmak istemiyor, bu şahitler mahkemede iyi geçinirlerdi, hiç geçimsizliklerini görmedik diye ifade verirlerse, Nur hanımın açtığı boşanma davasını hakim rededer. Böylece şahitlerin ve Melih beyin istediği gibi boşanma olmamış olur.
Boşanma davalarında en önemli unsur iddiaların ispat edilmesidir. Melih bey karşı boşanma davası açmayacak, çıkarttığı şahitler de karısını çok sevdiğini, geçindiklerini, iyi bir aile babası olduğunu söylerlerse Melih beyin istediği gibi boşanma olmaz. Şahitlerde bu evliliğin bozulmasına engel olmuş olurlar böylece.