Cevap: Bir soru da ben sorayım!
Bir konuda gördüğüm şu yazıdan sonra adli tıptan korkmaya başladım;
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Ruh sağlığı hakkında alınacak rapora dikkat. Bu konu hakkında verilen heyet raporları çoğu zaman sağlıksız ve hatalı raporlardır. Şahsın yalnızca ağlaması dahi ruh sağlığının bozulduğu şeklinde sonuç bulmakta ve yeterli inceleme ve araştırma yapılmamaktadır. Bu da kanundaki ifadesi ile "15 yıldan az olmamak" cümlesini gündeme getirmektedir.
Zaten adli tıptan genel konularda gelen raporların büyük çoğunluğu yanlış... Geçenlerde bir imza incelemesi için bir tanıdığımın imza örnekleri adli tıp a gitti. İmzası taklit edilmiş ki bu durum çıplak gözle bile anlaşılmasına rağmen adli tıp, tanıdığımın elinin mahsülüdür diye rapor verdi. Dosyaları adabıyla incelediklerini hiç zannetmiyorum...!!! İşin en kötü tarafıda hakimler adli tıp raporlarını esas aldıkları için başka kurumlardan da görüş alınma isteklerini geri çevirmekte. Bu yüzdende gerçekten bazı masum insanlar ceza almakta, suçlu olanlarda paçayı kurtarmakta...İşte bizde buna adalet diyoruz..
Dediğim gibi forumda okuduklarımdan sonra adli tıp'tan korkmaya başladım :)
Suçun yoksa bile suçlu çıkıyorsun zaten televizyona defalarca çıktı yanlış kararlar ve sorumsuz personeller ama halen aynı şey devam etmektedir.
Suçlu olan olaydan çabucak sıyrılıyor.
Örnek; Kız kendi rızası ile ilişkiye girip daha sonra bana tecavüz etti diyor adli tıpa gittiği zaman iki damla göz yaşı dökünce ruh ve beden sağlığı bozulmuştur raporu alıyor ve sonuç hüsran suçu olmayan şahıs 2 damla göz yaşına kurban gidiyor :)
Biz burada bu konuyu tartışıyoruz ama bu konular ahlaksız ve şeref yoksunu insanlara yol göstermiş oluyor kanaatindeyim. Taktikleri öğrenip oyuna öyle başlarlar :)