Askerdeyken atanıp, ataması iptal edilen ve mahkeme yoluyla işe başlayanlarla ilgili
KPSS ile Askerdeyken üniversiteye memur olarak atandım,kurum askerlik şartından dolayı atamamı iptal etti.Mahkemeye usulune göre 5 ekim 2009 da başvurdum, 6 nisan 2010 da mahkemeyi kazandım ve mahkeme haklarının geri verilmesine karar verdi. 19 Nisan 2010 da işe başladım, Çalışmadığım 7 ayın geriye dönük maaşlarını alma imkanım var mı? arkadaşlar lütfen bilgisi olan en kısa sürede cevap versin, çünkü 60 gün şartı varsa süre geçmeden işlemleri yapalım...
Şimdiden ilgilenenlere sonsuz teşekkürler
Cevap: Askerdeyken atanıp, ataması iptal edilen ve mahkeme yoluyla işe başlayanlarla ilgili
arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum 25 gün oldu daha yanıt veren yok.
Cevap: Askerdeyken atanıp, ataması iptal edilen ve mahkeme yoluyla işe başlayanlarla ilgili
Mahkeme kararında, "dava konusu işlem nedeniyle yoksun kaldığı mali ve özlük haklarının davacıya iadesine" şeklinde bir hüküm yoksa, çalışmadığınız süreler için maaş alamazsınız... Kararda böyle bir hüküm varsa, askerde bulunduğunuz ve asker sayıldığınız dönemler için maaş almanız mümkün değildir.
Askerde olduğum için atamam iptal edildi.İptal davası açtım ve görevime geri döndüm.İptal davası sonucunda tam yargı davası açarak dava sürecindeki maaş ve özlük haklarımı alabilir miyim?
Sadece terhis olduktan sonraki dönem için maaş ve özlük haklarınızı idari yargıda bir tam yargı davası ile alabilirsiniz diye düşünüyorum.