Polisin Küfür Ettiğime Dair Tutanağı
Bir Kamu Görevlisiyim ve bunu ısrarla ifade etmeme rağmen , konuşmayı bilmiyorsun sen diyen polise
'' Ben Üniversiteyi bitirdim .konusmayı Kimseden öğrenecek te değilim.Asıl sen konuşmayı bilmiyorsun nereyi bitirdin Polis Koleji değilmi diye sordum ''
Devam eden konuşma içerisinde kızdım ve
'' Masum vatandaşa bile üzerine mavi üniformayı giyen polis TCK da bir yer bulup ceza giydiriyor demek ki ''
cümlelerini sarf ettim.
Bu Cümleler 125/1 maddesine göre hakaret sayılır mı. ?
Cünkü bunlara kızmıs olmalılar ki Tutanak Tutup ananızı avradınızı sinkaf ederim , serefsizler , hepiniz serefsiniz , üzerinize mavı elbıseyı cekip milleti si...sunuz bende sizi s....mesini bilirim '' diye küfrettiğimi yazmışlar.Hakkımda dava açıldı.
Cevap: Polisin Küfür Ettiğime Dair Tutanagı
Avukat Arkadaşlar Engin Tecrubelerinizi Beklıyorum...
Üstte bir şey yok.Aşağıda var.
Tanıklar önemli.
Polislerle Barışmama rağmen , iyi niyet girişimime rağmen , duruşma esnasında resmen hakimin gözünün içine baka baka küfür etmiştir ifadesini vererek tarafıma etmediğim küfür yüzünden , tutulan yalan tutanakla 7500 tl para cezasım verilerek , denetimli serbestlik konumuna alınmış bir sonuca varılmıştır...
Yalan ve iftiranın bir insana nasıl zarar verdiği , kamu görevi yaparak toplumun düzenini sağlamakla görevli insanların kimilerinin suç önlemek yerine , suç ürettiklerinin ıspatına şahit bir durum ortaya çıkmıştır...
Konuyla ilgili herkese ibret olması temennisi ile...
Polislerle Barışmama rağmen , iyi niyet girişimime rağmen , duruşma esnasında resmen hakimin gözünün içine baka baka küfür etmiştir ifadesini vererek tarafıma etmediğim küfür yüzünden , tutulan yalan tutanakla 7500 tl para cezası verilerek , denetimli serbestlik konumuna alınmış bir sonuca varılmıştır...
Yalan ve iftiranın bir insana nasıl zarar verdiği , kamu görevi yaparak toplumun düzenini sağlamakla görevli insanların kimilerinin suç önlemek yerine , suç ürettiklerinin ıspatına şahit bir durum ortaya çıkmıştır...
Konuyla ilgili herkese ibret olması temennisi ile...
Her mesleği içine sindirememiş kişiler çıkabilir.Durumunuz üzüntü verici.
İbret olmaktan ziyade umudunuzu yitirmeyin derim.Bu gibi şahıslar dünyevi mahkemelerde haklı çıksalarda Mahkeme-İ Kübra'da kimi kandıracaklar ?Orada hangi sıfatın ardına sığınacaklar ?
Aynı sorunu bende yaşadım, banada "hepiniz sapıksınız" sözünü yamamışlar. İşin ilginç yanı ne biliyormusun. Olay yeri görüntü kayıtları var. Bu görüntü kayıtlarında ise benim öyle bir sözüm olmadığı açıkça görülüyor. Olay yeri görüntü kayıtlarında "bir polis memuru çocuk kaçırmaktan. alıkoymaktan içerde iken eşimi böyle keyfi olarak burada tek başına bekletemezsiniz.Bu keyfiliğe karşı kendimi korumama izin vereceksin" şeklinde söylediğim sözler bu şekle çevrilmiş. Ne oldu diye soracaksın. Hakim cezayı verirken bilmem neden dolayı arttırmış, eksiltmiş 8 bin küsür ceza.
Olayda öğretmen eşim şahit ve onun yanında polis memurunun "çeksene am.na koyim" türünde söylemlerine rağmen,ve bu bilirkişi çözümlemesinde belirtilmesine rağmen. sen ne biçim öğretmensiz, çocuklarımızı kime emanet ediyoruz, şuna bir alkol muayenesi yapın, türünde bir çok söylem var polislerden. bende ise hiç bir hakaret içeren söz yok.
Asliye ceza mahkemesine itiraz reddedildi. polisler hakkında yaptığım şikayet "söz konusu görüntü kayıtlarına rağmen" delil yetersizliği hatta bilirkişi çözümlemeside hakkımdaki davada yapılmasına rağmen.
yandın ki ne yandın.
Benim olayda görüntü ve ses kaydı var. bahsettikleri hakaret içeren söz yok. tam tersi onların hakareti var.
üstelik hiç bir ceza kesilmeyen bir trafik kontrolü sırasında yaşanmış bir olay. Ben uzlaşmayı kabul etmedim. onlarda etmedi. dilekçemin emniyet müdürlüğünde küfür edilerek yırtıldığını öğrendim, şikayet ettim. valilik soruşturmaya izin vermedi. daha bir çok şey yazabilirim.
Benim size önerim Allah bir daha karşılaştırmasın.. başkaca beş yıl sabredeceksin.. yada benim gibi yapılan usulsüzlükleri ve haksızlıkları AİHM ne kadar götürmeye kararlı ve inatçı olacaksın. Unutmayalım ki tek başına yaşamıyoruz. Yaşadığımız sorunları başkaları yaşamasın, haksızlığa uğramasın diye önleme, yaptırım gücü olsun diye kendimizi fazla kasmadan, takıntı oluşturmadan sakince yapmalıyız.Keyfilikleri, haksızlıkları önlemek için vatandaş hak aramalı. En azından ben böyle düşünüyorum ve bu düşünce şeklinden dolayı da başıma ne gelirse gelsin hoş geldi sefa geldi diyorum. Her nefis ölümü tadacaktır nasılsa. Ve Allah mutlaka onuru mükafatlandıracaktır. En iyi mahkeme insanın vicdanıdır. Vicdanının verdiği hükme göre sonuna kadar gitmelisin. Başkaca yol yok:) sağlıcakla kalınız.
Tanıklar önemli.Tabiki sizin verdiğiniz ifadede çok önemli