Kira borcu 6 aylık senetleri tarihsiz ne yapmalıyım
Herkese merhaba;
dükkan kiracım 6 aylık kira borcu var. Kiralarken 12 adet senet imzalattım ama teminat olsun diye tarihte atmadık. Aramızda sürekli sorun oluyo. Defalarca çıkacağını söyleyip 2 aylık kira verip tabiri caizse ağzımıza bir parmak bal srüyo. Yani hep altı aylık kira alacağım duruyo tahliye tahaahhütnamesi de var. Ve senetleri de kullnarak ne yapmalıyım. Noter aracılığıyla çıkması için ve çıkarkende borcunu ödemesi için hangi yol izlemeliyim. çünkü piyasa koşullarından dolayı durumuna üzülüyordum. Ama kendi keseme zarar vermeye başlayınca canıma tak etti. şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Kira borcu 6 aylık senetleri tarihsiz ne yapmalıyım
Geçmiş aya ilşkin borcu kadar senedi icraya koyabileceğiniz gibi;
Bunun yanında haciz ve tahliye talepli icra takibi de yapabilirsiniz.
öncelikle bu kadar kısa bir sürede cevap geldiği için teşekkürler. Noterden bunu halldebilirmiyim senetlerle tahliye tahaahütnamesiyle olurmu yani. Inanın hiç bilgim yok. Yanlış adım atmamak adına yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar
Alıntı:
emreöztürk rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle bu kadar kısa bir sürede cevap geldiği için teşekkürler. Noterden bunu halldebilirmiyim senetlerle tahliye tahaahütnamesiyle olurmu yani. Inanın hiç bilgim yok. Yanlış adım atmamak adına yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar
Noter ile ancak ihtar çekebilirsiniz. Bu işlemler noterden yapılmaz.
Tahliye talepli icra takibi için icra dairesine başvurmanız gereklidir.
Bunun için öncelikle icra dairesine dilekçe verip, kiracıya tüm borçlarını 30 gün içinde ödemesi için yazı gönderilmesini sağlarsınız. Sonra mahkeme görülür, hacze gidilir vs.. Bu süreç yaklaşık 6-8 ay sürer.
Ancak elinizde senetler olduğu için senetlere yönelik takip yaptırmanız durumunda alacağınızı daha kısa sürede almanızı sağlayacaktır.
Tarihsiz olması konusunda genel görüş, senedi imzalayan kişilerin tarihin sonradan doldurulabilir olduğunu baştan kabul etmiş olmasıdır.