Ben şark ilinde emniyet mensubu olarak görev yapmaktayım, eşimin ise yakında özel bir gsm operatörünün çağrı merkezinde başka ilde çalışmaya başlama durumu olacak İşe başlarsa ben bu durumdan dolayı eş durumu tayini isteyebilir miyim?
Printable View
Ben şark ilinde emniyet mensubu olarak görev yapmaktayım, eşimin ise yakında özel bir gsm operatörünün çağrı merkezinde başka ilde çalışmaya başlama durumu olacak İşe başlarsa ben bu durumdan dolayı eş durumu tayini isteyebilir miyim?
İstemenize engel yok, ama; "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nize bakarsanız, "imkânsız" diyebilirsiniz...
İyi günler...
Herkese selamlar.eş durumundan tayinde aaletin onaylanması şartmı?
Konu idari yargı konusu bir davadır. Kamu personeli kadrolu ise tayin imkanı olmayan eşin yanına tayin isteyebilmektedir. Ancak bunun için Yöentmelikte belirtilen gün kadar prim yatırılması zorunludur.Eşinizin daha evvle de sigortası varsa bu yönden problem çıkmaz.
2-Aday memurun nakil yasağı vardı ancak bu yasak kurumlararası nakle dair olup; memurun kendi kurumu içerisinde yer değiştirmesine engel değildir.Ancak bir çok Bakanlık bunu bilinçli olarak yanlış uygulamakta, idari işlemni sebbini izah etmeleri neticesi salt bu sebeple davayı kaybetmektedirler.
faydalı bilgiler için tşk ederim