-
Gecikme Zammı
2009 - 7 Ayda Tokiden Sözleşme yapmak sauretiyle dairemi teslim aldım.Dairem 10.05.2010 tarihine kadar boş duruyordu.Şimdiye kadar herhangi bir uyarı almamama rağmen, bugün itibariyle Site Yönetimi beni arayarak 12 Aylık Aidat borcum olduğunu bunu % 5 gecikme zammıyla ödememi istedi.Bana herhangi bir tebligat yapılmadan % 5 gecikme zammıyla bu aidatları istemeleri normalmidir.Yada Aylık % 5 gecikme zammı iyi bir oran olduğundan mahsustan aidatların gecikmesine sessiz kaldığını düşünmemde haksızmıyım. Teşekkürler.
-
Cevap: Gecikme Zammı
TOKİ' nin imal ettiği gayrimenkullerde kendi seçtiği geçici yada maliklerin seçtiği bir yönetim kurulu vardır. Mevcut yönetim kurulu, yapılmış olan genel kurulda alınan kararları uygulayabilirler. Satın aldığınız bağımsız bölümün boş veya dolu olması önemli değildir. Eğer bu toplantıda aidat miktarı ve aylık gecikme faizi belirlenmişse, bu tutarları gecikme faizi ile birlikte ödemeniz ve makbuzunu almanız gerekir.
-
Benim öğrenmek istediğim.Yönetimin bir sene beklemeden aidatların ödenmediğini bildirmesi gerekmezmiydi.
-
Yapılmış olan kurul toplantısında alınan kararları size tebliğ etmeleri yeterlidir. Ödenmeyen aylar için size ayrı bildirim yapma zorunlulukları yok. Bu kadar süre bekleyip uyarı yaptılarsa bile şanslısınız. Genellikle ilk birkaç ay ödeme yapılmaması durumunda hemen icra takibine başlıyorlar.