Evin eski sahibinin yönetime borcu
Öncelikle bu güzel platform için teşekkürler,
Bir saire satın aldım, önceki kat malikinin 650 TL yönetime borcu varmış. evi almadan evvel yöneticiden bunu öğrendim emlakçıylada konuştum ve evin eski sahibinin ödeyeceğini söyledi. Ancak tapuya imzayı atıp parasını aldıktan sonra bu parayı ödemeyeceğini söyledi evin eski sahibi. Yönetim de bu borçtan beni sorumlu tutuyor ve icra takibi başlatacaklar. Neden bu zamana kadar tahsil etmediniz bu borcunu diye sorduğumda da " çok pinti adam para almak bela" deyip su üstüne çıkıyorlar ve apartmandan temiz kağıdı almadığım için beni sorumlu tutuyorlar.
Araştırdığım kadarıyla yargıtayın bu konuda içtihat kararları var.
Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumludur .Bu gider yeni malikten istenemez.
Y.5.H.D.7.11.1979 GÜN,1979/6541,E.1979/8201 K.
Kat maliki malik olmasından önceki dönemle ilgili ortak gider borcundan sorumlu tutulamaz.
Y.18. HD., 1.10.2002 T.2002/7159 E,2002/9012 K
(yargıtayın sitesinden arattım ama bu numaralarla bu kararları bulamadım )
Bu konuda avukat arkadaşların yorumları nelerdir? İcra takibi başladıktan sonra yapmam gereken işlemler nelerdir?
Çok teşekkür ederim.
NOT: Bu konuda forumda araştırma yaptım benzer başlıklarda gördüm ama "temiz kağıdı" mevzusu dolayısıyla yorumları merak ediyorum.