Sattığım bilgisayarımda problem.
Öncelikle iyi günler...
Adım Emre 2 gün evvel dizüstü bilgisayarımı internet sitesi aracılığıyla birisine sattım. Benim kendi bilgisayarım ve kullanılmış. Ama bugün alan kişi beni aradı ve bilgisayarında bi problem var bunu geri alıcaksın dedi.kibar bi dille alabilirim ama verdiği parayı harcadığımı ve şu an tamamını ödeyemeyeceğimi anlattım.Israrla ''olmaz sana 5 gün süre ya ödersin yada hem maaşına el koydururum hemde mahkemeye verir seni süründürürüm'' gibi kelimeler kullanıyor. Satarken sadece kimlik fotokopimi verdim ve altına adım soyadım ve ''350 Euro karşılığında Acer marka laptopumu Yunus ....... 'ye sattım'' diye yazdım.Şimdi öğrenmek istediğim bu kişi kanunen birşey yapabilirmi.Sonuç olarak bu 2. el bi cihaz garantisi yok. Ayrıca bu laptop İngiltere'den bana hediye geldi yani benim adıma faturasıda yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
Cevap: Sattığım bilgisayarımda problem.
Böyle tehditkar insanlarada bayılıyorum:DD
İsitiyorsa mahkemeyede versin, makineyi aldığında bozuk olduğunu ispatlasın ,ondan sonra konuşsun, böyle davalardan bir sonuç çıkmaz,yıllarca sürer
Elinizdeki kargo fişini saklayın,mahkemeye intikal ederse kendinizi savunursunuz,ürünü aldığında bozuk olarak aldığını kargo görevlisine tutanak tutturmadığı için bir hak talep etmesi sadece varsayım üzerine olur,varsayım ilede hukuk olmaz:ok
Cevap: Sattığım bilgisayarımda problem.
Elimde kargo fişi yok malesef. Çünkü işin ilginci :) kendisi gelip elden aldı deneyerek...ama eve gittiğinde yeni windows yüklemeye çalışınca böyle olmuş.