İhtiyati tedbir kararı aldıran kişinin de teminat yatırması gerekiyormuş.HUMK 110 (Yanlışsam lütfen düzeltiniz)Bu miktar nasıl belirlenir?Bu kararı aldıran kişi bu teminatı yatırmamışsa ve ihtiyati tedbir kararı çıkmışsa burada kusurlu kimdir?
Printable View
İhtiyati tedbir kararı aldıran kişinin de teminat yatırması gerekiyormuş.HUMK 110 (Yanlışsam lütfen düzeltiniz)Bu miktar nasıl belirlenir?Bu kararı aldıran kişi bu teminatı yatırmamışsa ve ihtiyati tedbir kararı çıkmışsa burada kusurlu kimdir?
dava konusuna göre değişse de ihtiyati tedbir kararı aldırabilmek için dava konusu olan miktarın yaklaşık %15'inin teminat olarak yatırılması gerekmektedir.
davacı davayı kazanması halinde teminatı geri alır, kaybetmesi halinde teminatı davalıya ödenir.
Sayın hukukçu arkadaşlarıma. Benim Bir sorum olacak.
Yönetim Kurulu üyesi iken bir Tasfiye halinde Kooperatifimizden bir çalışanı iş den çıkardık. İhbar ve kıdem tazminatını ödedik. Gerekçemizde tasfiye halinin hızlandırılmasını gösterdik. (başka gerekçeler vardı, ispat edemiyorduk)
Şimdi genel kurulda bir öneriyle ihbar tazminatı ödenerek kooperatifin zarara uğrattığımız şeklinde kararla asliye hukuk mahkemesine Kooperatif avukatı müracaatta bulunmuş. Müracaatında ihtiyatı tedbir istiyor. toplam para 3.505.. TL iken 3 yönetim kurulu üyesinin yaklaşık 700.000 TL lik gayrimenkulune ihtiyati tedbir konulmasını talep ediyor.
bu kadarlık alacak için bu miktarda tedbir istenmesi doğru mudur. Bunun bir sınırı yok mudur. Şimdiden teşekkür ederim.