Dolandırıcılık suçunda suçluyu biliyorsan şikayet etme süresi 6 ay mıdır?
Sayın hukuk sever üyeler...Konuları gezdim ve Dolandırıcılık suçunda suçluyu biliyorsan şikayet etme süresi 6 ay 1 sene yazılmış.Eğer böyleyse zimmet suçunda mesela 5 yıl önce bile işlenmiş olsa ve şimdi ortaya çıksa şikayet hakkı oluyor.
Cevap: Dolandırıcılık suçunda suçluyu biliyorsan şikayet etme süresi 6 ay mıdır?
Cevap verebilecek yok mu acaba?
Cevap: Dolandırıcılık suçunda suçluyu biliyorsan şikayet etme süresi 6 ay mıdır?
Şikayet hakkı bildiğim kadarı ile failin kim olduğunu öğrendikten 6 ay içerisinde gerçekleşmesi gerekir yanlışım var ise düzeltilebilir :)
Suç 10 yıl öncede işlenmiş olsa faili bugün öğrenilir ise bugünden itibaren 6 ay süresi olduğunu düşünüyorum. tabi dolandırıcılık suçu bu süre kapsamında mı bilmiyorum :)
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim bir tanıdığımIn konuşmalarını ses kaydına almışlar geçen sene dolandırıclık yaptığına dair.Oda şimdi korkuyor acaba söylerlermi diye şimdiye dek bişey olmadı ama neolur neolmaz diye tedirgin.şikayet süresi 6 ay 1 seneymiş ama sonuçta şikayet eden kişi güzel bir ifade verebilir.Mesela bana söz verdi yapmayacğına bidaha bende şikayet etmedim ama duydum haala dolandırıcılkla uğraşıyormuş diyebilir falan diye arkadaşım düşünüyor.Böyle bir şey olsa neolur peki acaba?
Gizli ses kayıtları hukuka aykırı olduğu için delil niteliği taşımıyor diye biliyorum. Aksine suç teşkil eder.