Çalışan emekli işten kendi isteğiyle ayrılırsa ne gibi haklara sahiptir?
Emekli olduktan sonra 10 yılı aşkın bir süredir sgk'lı olarak çalışıyorum. Kendi isteğimle ayrılırsam iş yerinden herhangi bir hak talep edebilir miyim?
Cevap: Çalışan emekli işten kendi isteğiyle ayrılırsa ne gibi haklara sahiptir?
Alıntı:
emekli_calisan rumuzlu üyeden alıntı
Emekli olduktan sonra 10 yılı aşkın bir süredir sgk'lı olarak çalışıyorum. Kendi isteğimle ayrılırsam iş yerinden herhangi bir hak talep edebilir miyim?
Varsa kullanılmamış izin ücretleri, varsa fazla çalışma ücretleri ve çalıştığınız güne kadarki ücretiniz.
İhbar süresine uymamanız durumunda işverenin de ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Varsa kullanılmamış izin ücretleri, varsa fazla çalışma ücretleri ve çalıştığınız güne kadarki ücretiniz.
İhbar süresine uymamanız durumunda işverenin de ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
O zaman şunu anlıyoruz Erdoğan bey,emeklilik hakkını kazanmış ve maas bağlanmış olanların çalıştıkları işlerde kıdem tazminatı hakları doğmaz.
Alıntı:
emekli_calisan rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
O zaman şunu anlıyoruz Erdoğan bey,emeklilik hakkını kazanmış ve maas bağlanmış olanların çalıştıkları işlerde kıdem tazminatı hakları doğmaz.
Kendi isteğiyle ayrılmış olanlarının kıdem tazminatı hakkı olmaz sn.Feyyar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kendi isteğiyle ayrılmış olanlarının kıdem tazminatı hakkı olmaz sn.Feyyar.
Pardon haklısınız atlamışım onu,neyse yeni birşey öğrenmiş oldum yinede.Kendi isteğiyle ayrılan kullanmamış izin paralarını alamaz diye biliyorduk.Demekki alırmış,ne olur ne olmaz bizde özel sektörde çalışıyoruz.Teşekkürler.