Oğlumun velayetini almalıyım
Merhaba,
Durumum oldukça karışık. 14 yıllık eşimden 5 ay önce boşanmaya karar verdim. Eşim beni aldattığını ailemin önünde itiraf etti. Oğlumun velayetini alabilmek için mahkemeye telefon kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Elimdeki tek delil ailemin şahitliği ve telefon kayıtları. Lise mezunu hırdavat pazarlamacısıyım , uzun zamandır sabit bir işte çalışamadığım mimar olan eşimin desteği olmadan evimi geçindiremediğim için zor günler geçirdim. Eşimin çalıştığı iş yeri ile aramda tartışmalar geçti. Eşimde bu kişileri şahit olarak getireceğini , evime bakamadığımı geçimsiz olduğumu ispatlayacağını söyledi. boşanma sürecinde aldatılmış olmanın verdiği moral bozukluğu ile bazı taşkınlıklarım oldu ve ilk mahkemede hakim 6 ay uzaklaştırma cezası verdi. Geçici velayet annede kaldı ve şahitler dinlenmesi için mahkeme ertelendi. Geçici velayet süresinde her ayın 1 ve 3. cumartesi oğlumu alabileceğim.
sorularım şöyle;
uzaklaştırma cezama rağmen oğlumu nasıl görebilirim, kardeşim alabilir mi ,
eşim anne ve babasıyla yaşamaya başladı , eğitimi ve geliri benden daha iyi durumda, beni aldatmış olmasına rağmen bunlar sayesinde velayet annede kalabilir mi,
eşim nikahım altındayken beni aldattığı için güvenemiyorum ,oğlumun bir yabancıyla yaşamasını istemiyorum ileride olabilecekler için endişeleniyorum. Oğlum anneye daha düşkün , 13 yaşındaki oğlumun şahitliği istenir mi ? ben eşimin beni aldattığını ıspatlarsam oğlum annesinde kalmak istese dahi velayetini alma şansım var mı?
Şimdiden çok teşekkur ediyorum
Cevap: Oğlumun velayetini almalıyım
Uzaklaştırma verildiyse sizin o bölgede olmamanız gerekir.Çocukta 13 yaşında olduğundan yakın aile büyükleri ve çocuğun rızasıyla çocuk oradan alınarak sizin yanınıza götürülmeli, kişisel ilşki çocuk ile sağlanmalıdır.
Evliliğin aldatma ile bozulması ,ve buna neden olan eşinizin sadakatsizliğini ortaya koyabiliyorsanız boşanma sağlanır.Fakat bu çocuğun anneye teslim edilmemesinii gerektirmez.Çocuk belli bir yaşta olduğu için onun fikri alınacaktır.Asıl olan çocuğun yararı ve isteğidir.