Darptan dolayı şikayetçi oldum, tazminat talep edebilir miyim?
Özel güvenlik görevlisiyim. Görev başında darp edildim. Kolum kırıldı. 45 gün iş görmez raporum var. Davacı olduk karşı taraftan. Mahkemeyi bekliyoruz. Olayın üzerinden 2 ay geçti çalışamadığım için maddi kaybım oldu karşı taraftan tazminat almam için ayrıyetten tazminat davası açmam mı gerekiyor, yoksa şu anda şikayetçi olduğumuz davada tazminat alabilir miyim?
Saygılarımla.
Cevap: Darptan dolayı şikayetçi oldum, tazminat talep edebilir miyim?
Alıntı:
imptr55 rumuzlu üyeden alıntı
Özel güvenlik görevlisiyim. Görev başında darp edildim. Kolum kırıldı. 45 gün iş görmez raporum var. Davacı olduk karşı taraftan. Mahkemeyi bekliyoruz. Olayın üzerinden 2 ay geçti çalışamadığım için maddi kaybım oldu karşı taraftan tazminat almam için ayrıyetten tazminat davası açmam mı gerekiyor, yoksa şu anda şikayetçi olduğumuz davada tazminat alabilir miyim?
Saygılarımla.
Tazminat alabilirmisin bilmiyorum ama burada tazminattan önce maruz kaldığın şiddet'in cezasının verilmesi önde gelir.
Ama sen illede para alma düşüncesinde isen zaten adama gidip desen ki benim 45 günlük çalışma kaybım budur bunu ödemeyi kabul edersen seni mahkemeye vermem desen adam iş uzamasın diye zaten zararını karşılar diye düşünüyorum.
Şimdi sen savcılığa ne amaçla dilekçe verdin? Maddi kaybını ödetmek için mi? yoksa cezasını çeksin diye mi?
İşi bilen birisi daha ayrıntılı bir şekilde cevap verebilir. Her ikisini de yaptırabilirsin kanaatindeyim ama sırf para için verdiysen de adam ile konuşsan zaten verir :)
Sayın Karaca,
Verdiğiniz bilgiler eksik. İlk önce ceza davasının beklenmesi gerekir, ceza davası hükümle sonuçlandıktan sonra sanığa maddi ve manevi tazminat davası açılır. Bu haktan faydalanmak için ve avukat tutma gücünüz yoksa dava sonuçlandıktan sonra maddi ve manevi tazminat açabilmeniz için şikayetçinin ceza davasına müdahillik dilekçesi verip davaya müdahil olarak katılması gerekir.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Karaca,
Verdiğiniz bilgiler eksik. İlk önce ceza davasının beklenmesi gerekir, ceza davası hükümle sonuçlandıktan sonra sanığa maddi ve manevi tazminat davası açılır. Bu haktan faydalanmak için ve avukat tutma gücünüz yoksa dava sonuçlandıktan sonra maddi ve manevi tazminat açabilmeniz için şikayetçinin ceza davasına müdahillik dilekçesi verip davaya müdahil olarak katılması gerekir.
Daha önce bir konuda'da sordum ama herhangi bir cevap alamadım; Kişi darp denilmeyecek şekilde tartaklandı ise ve raporu yok ama şahitleri var ise bu olayın üstünden 6 ay geçmişse herhangi bir yaptırım söz konusu olabilirmi?
Arkadaslar pateonumun kardesi isyerinde beni iki defa darp etti biri is yerinde biride karakolda ve arabami perte cikartti ceza alirmi sikayetcu oldum arabam icin dava acmam gerekirmi