Almanya'da yaşıyorum, resmi eşim Türkiye'de ve bosanmak istiyorum
Öncelikle böyle bir sayfa kurdugunuz icin tesekkür ediyorum.
Benim durumum cok karisik, ben 2002 senesinde türkiyede bir evlilik yaptim. imza attiktan 1 gün sonra almanya ya geri döndüm, ve cok pisman oldum vazgectim yani ayrildim.
resmi esimi ne aradim ne sordum yokmus gibi devam ettim kendiside bosanma davasi acmadi bende. simdi 2010 senesindeyiz aramizda tek baglanti resmi evli olmamiz. o insanin soyismini tasimak istemiyorum artik resmi baglatimizinda bitmesini istiyorum. simdi bosanma davasi acmak istiyorum ama bir kac sorum var
1. bosanma davasinin gerekcesi ne olmali?
2. bosanma davasi acsam beyefendi istemiyorum dese hakim rededebilirmi? ( sonucta birlesmemiz imkansiz)
3. kusurlu taraf ben oluyorum galiba dava acma hakkim varmi?
4. vekalet verdigim halde mahkemeye katilmak mecburiyetindemiyim? ( türkiyeye gelmek icin maddi durumum yok)
bir kac cevap alabilsem cok sevinirim..
Cevap: Almanya'da yaşıyorum, resmi eşim Türkiye'de ve bosanmak istiyorum
galiba bana yardimci olabilecek kimse yok :( birde sunu ekleyim davayi türkiyede acmak istiyorum almanyada degil.
buradan yardimci olan yoksa bana bu konularda yardimci olabilen bir avukat önerseniz´de cok sevinirim sonucta dava acmak icinde bir avukata ihtiyacim var.
avosmanozulku9@hotmail adresine mail atarsanz geniş bilgi verebiliriz....
Benim eşimde Almanya'daydı anlaşmalı olmazsa çok uzun sürüyor bunu kesinlikle dikkate alın.Benim davam tam 6 yıl sürdü.
Esra hanim, evet öyle olaylari bende cok duydum. ama bizde sürmedi mahkeme acildi ve 2 ay icerisinde bitti.... Allahima sükürler olsun Hakimim cok anlayisli ve cok tatli bir insandi...