PTT'den gelen ihtar hakkında
Merhaba,elime bugun ptt den bir kağıt geldi.
yukarıda yazılı borç ve giderleri işbu ödeme emrinin tebliği tarihinden
itibaren 10 gün içinde ödemeniz takibin dayandıgı senet kambiyo
senedi niteliğini haiz değilse bu 5 gün içinde icra mahkemesine
şikayet etmeniz takibin dayanağı senet altındaki imza size ait değilse
ve yine bu 5 gün içinde ayrıca ve açıkça bir dilekçe ile icra
mahkemesine bildirmeniz,aksi taktirde kambiyo senedindeki imzanın
sizden sağdır olmuş sayılacağı,imzanızı haksız yere inkar ederseniz
takip konusu alacağın &10 u oranında para cezasına mahkum
edileceğinz borçlu olmadığınız veya borcun itfa veya ihmal edildiği
veya alacağın zaman aşımına uğradığı veya yetki hakkında itirazınız
varsa bunu sebepleri ile birlikte 5 gün içinde icra mahkemesine bir
dilekçe ile bildirerek icra mahkemesinde itirazınızın kabülüe dair bir
karar getirmediğiniz taktirde cebri icraya devam olunacağı , itiraz
edilmediği ve borç ödenmeediği taktirde 10 gün içinde 74.maddeye ,
itiraz edilip de reddedildiği taktirde ise 3 gün içinde 75. maddeye göre
usulune uygun mal beyanında bulunmanız,bulunmasanız veya
gerçeğe aykırı beyanda bulursanız 76. madde gereğince 3 aya kadar
hepsen tazyik cezası ile tazyik olunacağınız,ihtar olunur.
(ilk m.168)
böyle bir kağıt geldi elime,nedir bu?ne zaman haciz gelir ? mal
beyanıını nereden bulunabilirim ? ama malım yok.olmadıgına dairde
mal beyanında bulunabilirmyiim ?bulunursam haciz gelirmi ? lütfen
cevabınızı bekliyorum.yardımınızı bekliyorum.
Cevap: Lütfen yardımcı olun
Zarfin üstünde T.K 35 yazıyor mu? yoksa elden imzalayarak mı aldınız evrakı.
imza atarak aldım ptt görevlisinden tebliğ mazbatalı zarf üsküdardan gelmiş ben kırklareli ilindeyim
Böyle bir borcun yokmu ,hatırlamıyor musun.
Bir bono,senet vermişsin.İmzası sana mı ait.Evetse .Borcu ödeyecen ,mal beyanında bulunacan.Nöbetçi icra dairesi aracılığıyla dilekçe yaz.Gelen icra dairesine .Mal varlığım şudur.Televizyon,buzdolabı vesair.Çalışmıyorum,maaşım şudur gibi,iflas ettim gibi.Haciz herzaman gelebilir.
Sayın sonuncuyaka;
borç benim borcumdur.yalnız şöyle birşey var.imza attığım senetteki borç #465.00# , iki adet imzam ve 29.10.2007 tarihi var imzamın altında.
Senetin fotokopisi geldi bana.senete sonradan eklenenler,tediye tarihi,bariz sonradan eklenmiş çünkü sonradan eklenen yerler koyu.fotokopi olsada çok belirgin.ayrıca iş bu senet vadesinde ödenmediği taktirde senetlerinde muacceliyet kebedeliceğini anlaşmazlık oldugunda "üsküdar " mahkemelerinin yetkilerini şimdiden kabul ederim.kısmındaki üsküdar sonradan eklenmiş.ayrıca senetteki telefon numarası sonradan eklenmiş.keza senetin oluşturulma tarihi 29.10.2007 benim burada yazan telefon numarasına başvuru tarihim 30.5.2008.
sonradan eklenen tediye tarihi 29.12.2007, imzamın altındaki tarih 29.10.2007.
haricen bana gelen ödeme emrinde asıl borç 325.00 tl faiz 245.00 tl yazmaktadır.ilk senettede görüldüğü gibi toplam borç 465.00 tl dir.45x10 taksitte ödemem gerekmektedir.ödediğim 2 taksit ve işyeri sahibinin hesap numarasına yatırmış olduğum 225 tl makbuzumda elimde bulunmaktadır. 45+45+225=315 tl etmektedir. toplam borç 465 tl olduguna göre 150 tl borcum bulunmaktadır.bu halde borcumun tekrar düzenlenmesini istiyorum.asıl borcun hesaplanıp faizinde buna göre çekilmesini tekrar düzenleme yapılmasını istiyorum.tum bunlarla b,rlikte bana yaklaşık 1-2 ay öncesinde bir mektup zarfıyla a4 kagıdına yazılmış noktalı yerler benım durumuma göre tukenmez kalemle doldurulmuş altında keşide eden vekili avukat ismi yazıyor hiç bir imza ve hiçbir kaşe felan yok,ihtarname adı altında bir kağıt gelmişti.gönderen ismi başka bir isim.avukat böyle bir kağıt gönderebilirmi ? ne kaşe ne imza hiçbirşey yok.benim adıma düzenlenmiş değil muhattap konu ve borç kısımları tükenmez kalemle dolurulmuş.sahtecilik oldugundan şüphe etmedim değil.tüm bunlar ve ayrıca senetteki bu değişiklikler sebebiylede bir hak sahibi olabilirmyiim.yapılan bu eklemeler suç unsurumudur? bunları dilekçeyle belirtirsem icra dururmu?dilekçeyi nereye yazmalıyım bulundugum il adliyeye mi yoksa üsküdaramı ? ilginiz için teşekkürler.
Arkadaşlar bir yardımınız olur dıye burada beklıyorum saatlerdir bir sürü konuya cevap geldi benim sorunumla ilgilenen olmadı :( ?
lütfen bilgisi olan yardımcı olsun
kımsenınmı bılgısı yok : (
Bu senet için ödemiş olduğun miktar için itiraz edeceksin ödeme emrinde yol gösterilmiştir.Bu borç için yaptığın ödemeleri belgeleriyle ortaya koyacaksın.