Fazla mesai ücretim ödenmedi
2005 yılından beri çalışmakta olduğum şirketten mar ayı itibariyle emeklilik dolayısıyle ayrıldım....çalışma saatlerim hergün 12 saat olduğu için,şirketten fazla mesai ücret hakkımı talep ettim.çalışma müdürlüğüne bununla alakalı başvuruda bulundum ev müfettişler bu konu ile ilgili zabıt tuttular...işveren; hergün 3.5 saatlik fazla mesai yaptığımı tutanakla kabul etti,ödeyeceklerini bildirdi...benim alacağım fazla mesai ücretim senelik 270 saati aşmayacak şekildemi ödenecek? ama hakettiğim fazla mesai ücretim en az 800 saat olarak görünüyo yıllık...tutulan tutanakta günlük 3.5 saat fazla mesai yaptığıma dair imzaları var.bu tutanak 1 ay önce imzalandı...nasıl hesaplanacağına dair müdürlükten kağıt göndermişler fakat henüz elime geçmedi....ne zaman ödemeleri gerektiğine dair resmi süre varmı? bilgilendirirseniz sevinirim...ne yapmam gerek,ödemelerini bekleyimmi yoksa mahkemeyemi vereyim???mahkeme ne kadar sürede sonuçlanır?
Cevap: fazla mesai ücretim ödenmedi
Noterden ihtarnameyi çekin ,sonrasında az bir süre verin ödemeleri için ,ödenmezse dava açın.Tutanaklarda ikrar etmişlerse işiniz kolaydır.
evet etmişler,imzalamışlar günlük 3,5 saat mesai yaptığımı...mesailerimi nasıl hesaplayacaklar? yıllık 270 saat üzerindenmi? benim hesabıma göre yıllık 800 saat civarında,o saat üzerinden alamazmıyım???
İşyeri bu belgeleri ne zaman kabul etti, ödemeyle ilgili bir bildirimde bulundu mu?
Size verilen süre belgeli ve bu belgedeki süre geçmise dava yoluna gitmelisiniz. Sonuç lehinize olacaktır.
işyeri kabul etti fakat ödeme süresi hakkında bişey demedi,sadece ödüceklerini beyan ettiler...yönetim kurulu başkanı olmadığı için onay bekliyruz diyolar...acaba oyalıyolarmı diye düşünüyorum...