Karar kağıdını alamıyorum
merhaba Değerli Hukukçu arkadaşlar,
benim kefillikten dolayı rücu ederek takip ettiğim bir alacağım vardı, bir avukat arkadaşa vekalet vermiştim, devamlı olmasa da arada kendisi takip ediyordu,
borçlu açtığım icra dosyasına itiraz etmişti ve avukatım da itirazın iptali davası açmıştı,
ama bir zamandan sonra avukatım davayı takip etmedi, davalara ben katıldım, sonucunda lehime karar çıktı, şimdi karar ilamını alıp icraya ben devam etmek istiyorum,
fakat sulh hukuk mahkemesi kaleminden mahkeme kararını alamıyorum, karar harcını yatırdığım zaman kararın avukatıma tebliğ edileceğini söylediler. Avukatım olmasaymış alabilirmişim ama vekilim olduğu için ben alamazmışım, bu bana garip geldi açıkçası,
avukatımla da uzun süredir görüşmüyorum, vekaletimde halen kendisinde, vekillikten azletmekte istemiyorum,
sizlere sormak istediğim;
bu karar ilamının bana verilmemesi doğru bir uygulama mı? İlla da avukatıma mı tebliğ edilmesi gerekiyor?
bu konuda ki değerli yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum, hoşçakalın...
Cevap: Karar kağıdını alamıyorum...
Davaları asil takip etmişse ,Avukatın fiili olarak dosyada sadece vekaleti varsa karar ilamı neden asile verilmeyecek miş?
İlla Avukatı azletmek mi gerekir.
Avukat davayı takip etse de asil herdaim kararı alabilmelidir.
İmzası kimliğiyle zaten bunu ortaya koyuyor.
Asile yok vekile var.
Ben de bu konuda aydınlanmak istiyorum.:)
Cevap: Karar kağıdını alamıyorum...
TEBLİGAT KANUNU
Kanun Numarası: 7201
VEKİLE VE KANUNİ MÜMESİLE TEBLİGAT:
Madde 11 - (Değişik fıkra: 06/06/1985 - 3220/5 md.) Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır. Vekil birden çok ise bunlardan birine tebligat yapılması yeterlidir. Eğer tebligat birden fazla vekile yapılmış ise, bunlardan ilkine yapılan tebliğ tarihi asıl tebliğ tarihi sayılır. Ancak, Ceza Muhakemeleri Usulu Kanununun, kararların sanıklara tebliğ edilmelerine ilişkin hükümleri saklıdır.
Kanuni mümessilleri bulunanlara veya bulunması gerekenlere yapılacak tebligat kanunlara göre bizzat kendilerine yapılması icabetmedikçe bu mümessillere yapılır.