Green card başvurusu sonrası zorunlu ücret talebi
merhabalar internet üzerinden green card başvurusunda bulundum fakat sonra araştırdım ki güvenilir bi iş değilmiş. Daha önceleri de başvuru yapıp insanlar ücret ödemek zorunda bırakılmışlar.Ben bu işin parasında değilim ama ortada internet üzerinden doldurulan bi ön bilgi formu var imza yok e-imza yok sözleşme yok alınan bi hizmet yok bu iş kolay para kazanma yolu olarak seçilmiş bir tezgah olarak düşünüyorum.
Beni ptt den aradılar ücretli bi postamın geleceğini söylediler (sanırım bu da onların oyununun bi parçası) ben kabul etmediğimi söyledim.
Bir hafta sonra bana bir mail geldi postanızı kabul etmediğinizden evraklarınız teslim edilememiş 7 gün içinde parayı ödemezseniz yasal takip başlatıcaz diye.
Ben bu parayı ödemeyi düşünmüyorum ama diğer taraftan da bu yüzden sıkıntıya girmek istemiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Green card başvurusu sonrası zorunlu ücret talebi
Hiç kaale bile almayın. En kötüsü ilamsız icra takibi yaparlar, sizde takip elinize geçtikten 7 gün içersinde icra dairesine itiraz edip takibi durdurun. İmzanız olmadığı için dava açamazlar, açsalar bile kazanamazlar.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Hiç kaale bile almayın. En kötüsü ilamsız icra takibi yaparlar, sizde takip elinize geçtikten 7 gün içersinde icra dairesine itiraz edip takibi durdurun. İmzanız olmadığı için dava açamazlar, açsalar bile kazanamazlar.
çok teşekkürler
Merhaba aynı olay benimde başımda var..3 gün önce evime ihtaranme geldi. Sitemize 2008 yılında ön bilgi formu doldurmussunuz. Size evraklarınızı hazırlyaıp gönderik ve 29 TL ödiyeceksiniz diyor. Ben ne böyle bir başvuru yaptım ne de elime gönderdikleri bir evrak geçti.Hiçbirşeye de imza atmadım. Bu ne yaa böyle birşey olabilir mi? Ben askere gitcem ozaman icra dairesinde takip başlatırlarsa burda olmadığım için 7 günlük süreyi geçrieceğim. Ne yapmam gerekiyor.Bir yol gösterebilirmisiniz.
Cevabım sizin içinde geçerli. Bu durumda babanıza veya bir yakınınıza sizin adınıza icra dairesinde işlemler yapmak için noterden vekalet verin derim. Böylelikle sizin adınıza babanız veya yakınınız itirazlarınızı yapabilir. Ne olursa olsun bu dolandırıcılara 1 lira bile ödemeyin, eğer öderseniz arkası muhakkak gelir.
evet bende ödemeyi düşündüm yukarıda yazdığım gibi işin parasında değilim ama bunlar dolandırıcı..
bu ödemeyi yaptığın zaman, başvuruyu ve şartlarını kabul etmek gibi düşünebilirsin
yani ödersin yarın yine kağıt yollarlar bu ilk taksitti falan die. ödeme yapma bazısı mail yolluyo bazısı adrese kağıt kabul etme.