Cevap: 3 Hisseli evin satışı lütfen yardım edin.
İkinci ihalede %40 artı masraflara satış olur.İlk ihalede %60 artı masrafı bulmazsa tabi.
Buna göre değerlendirin.Satılıp satılamayacağına göre değerlendirin.Üç aşağı beş yukarı anlaşın.
Anlaşamazsanız dava ya devam.
Geriye dönük 5yıllık ecrimisil talep edebilirsiniz
Ecrimisil talebini mahkeme sürerken talep edebilirmiyiz.Evin satışına yanaşmayan adam bu olaya nasıl davranır bilmiyoruz.Kendi hissemizi başka bir kişiye yada bir müteahhite satma imkanımız varmıdır ?
İştirak halinde mülkiyetten doğacak hakkın satışına dair vaadi kanımca geçerlidir.Tasfiye sonundaki düşen payın satımıdır. Noterden satış vaadi yapılabilir.Davayı yürütme yetkisini de alıcıya devredersiniz.Noterdeki vaadde bu da düzenlenir.Önemli olan bu şartlarda girecek alıcı bulma.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
İştirak halinde mülkiyetten doğacak hakkın satışına dair vaadi kanımca geçerlidir.Tasfiye sonundaki düşen payın satımıdır. Noterden satış vaadi yapılabilir.Davayı yürütme yetkisini de alıcıya devredersiniz.Noterdeki vaadde bu da düzenlenir.Önemli olan bu şartlarda girecek alıcı bulma.
Cevabınız için teşekkür ederim.Geçen akşam dayım bizi aradığında ei müteahhite verdim avukatınız benim avukatı arasın deyip detay vermeden kapattı.Sıkıntımız ise bizim avukatımız ne dayıma nede onların avukatına ulaşamıyor dolayısı ile bize bilgi veremiyor.
Ataşehir imar iskan müdürlüğüne konu ile ilgili görüştük bize müteahhite verilse bile şu anki durumuna göre(2 katlı)aynısını ister bahçeyi katarak isterse sadece evin olduğu alana tekrar ev yapabilir denildi.
Bakalım artık bu ayki davayı bekliyoruz ama durum ne olur onu bilemiyoruz.
Sizce mahkemeden ne sonuç çıkar başka bir güne atma olasılığı varmıdır beklemekten sıkıldık.
Dayınız kurnaz.
Sizi uğraştırıp ucuza kapatmaya çalışacak.
Siz hiç taviz vermeden davaya devam edin.
Şimdi de ecrimisil davası açın,
5 yıl geriye doğru.
Yani kira benzeri olarak sizin hissenizi işgal ettiği için kendi hakkı dışında
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Dayınız kurnaz.
Sizi uğraştırıp ucuza kapatmaya çalışacak.
Siz hiç taviz vermeden davaya devam edin.
Şimdi de ecrimisil davası açın,
5 yıl geriye doğru.
Yani kira benzeri olarak sizin hissenizi işgal ettiği için kendi hakkı dışında
Çok teşekkür ederim.Evet aklı sıra kurnazlık yapmaya çalışıyor ama gerçek niyeti hiç para vermemek.Ecri misil davasını açacağız ama bizim avukat ona daha evvel söylediğinde avukatımıza ağza alınmayacak laflar etmiş.
Bakın evin geçmiş vergilerini iş bulamıyorum çalışamıyorum ayağına bizden para alarak ödedi.Parasını biz verip kendisi ödediğinden makbuzlar onda.Şimdide diyorki ben ödedim.Tam dayaklık anlayacağınız.
Ama bakalım bu mahkemede neler olacak.İnşallah mahkeme başka bir tarihe atmaz.
Dayınız nasıl mütahite verdi.3hisseli ev sizin ve teyzenizin rızası olmadan nasıl mütahite vermiş.Ben anlaştım sizde anlaşın demekmi yoksa zaman kazanmakmı.Bu arada en azından dedeniz tapuyu vermemiş.Benim dedem en az 1 000 000 tl lik yeri dayımlara kaçırdı.Annem bu kadar yerden teyzemle beraber toplam 1900 tl aldı.Farka bak çay demle.Arada dayıma yeri bozduracaz mahkemeye verip diyoruz.Çekiniyor.2005 de 2 sene sonra hakkınızı ödeyecem dedi 5 sene geçti icraat yok.Benim merak ettiğim dedem vefat edeli 10 sene felan olmuştur.Acaba gerçekten bu yerden hakkımızı alabilirmiyiz.Siz geçte olsa hakkınızı alırsınız.Hep bu muzurluklar akraba arasında oluyor zaten.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Dayınız nasıl mütahite verdi.3hisseli ev sizin ve teyzenizin rızası olmadan nasıl mütahite vermiş.Ben anlaştım sizde anlaşın demekmi yoksa zaman kazanmakmı.Bu arada en azından dedeniz tapuyu vermemiş.Benim dedem en az 1 000 000 tl lik yeri dayımlara kaçırdı.Annem bu kadar yerden teyzemle beraber toplam 1900 tl aldı.Farka bak çay demle.Arada dayıma yeri bozduracaz mahkemeye verip diyoruz.Çekiniyor.2005 de 2 sene sonra hakkınızı ödeyecem dedi 5 sene geçti icraat yok.Benim merak ettiğim dedem vefat edeli 10 sene felan olmuştur.Acaba gerçekten bu yerden hakkımızı alabilirmiyiz.Siz geçte olsa hakkınızı alırsınız.Hep bu muzurluklar akraba arasında oluyor zaten.
Zaman kazanmaya çalışıyor ama ne için kazanmaya çalışıyor ama anlamıyoruz.Araştırdık 10 hisselide olsa 1 kişi kabul etmese bile evi veremiyor.
Bizim davada devam ediyor beklemedeyiz.Mahkemedende bir sonuç alamıyoruz.
Bakalım ne olacak.