-
İskansız Bina
İlgi ve cevaplar için şimdiden teşekkürler,
20.10.09 Ümraniye Çakmak Mahallesinden mütait Murat Kemertaş'tan (kemertaş inşaat) 0(sıfır) daire aldım.Tapu ve belediyeye gidip sordum.Bir sorunu varmı diye.Bir sorunu yok alabilirsin dediler.Daireyi banka kredisi yani expertisi yapıldıktan sonra ilgili emlakçı vasıtası ile mütaitten daireyi aldım.Daireye taşındıktan sonra binanın montalonmadığını ısı yalıtımının olmadığını öğrendim.Kışın ev soğuk, rütübet olduğu ve dairenin duvarlarından su aktığı için daire sakinleri ve mütaitle anlaşarak belli bir para karşılığı montalama yapıldı.Şimdi ise mütait tarafından iskanı alınmadığı için şantiye saati olarak kullandığımız suyu mütait şantiye saatini iptal ettirmiş.10 daire sakini susuz yaşıyoruz.İSKİ abonelik vermiyor.İskanı yok diye.Mütaite gidiyoruz ben belediyeden iş bitim kağıtını aldım.Dairelerimi sattım paramı aldım beni bağlamaz diyor.Belediyeye gidiyoruz, bizi bağlamaz bizim yaptırım gücümüz yok mütait ile anlaşın diyor.Şimdi ise mağduruz.Ne yapacağımızı bilmiyoruz bizler daire sakinleri olarak dava açmak istiyoruz yadımcı olursanız bir avukat önerirseniz sevinim teşekkürler
SAYGILARIMLA...
-
Cevap: İskansız Bina
Geçici Madde 11 - (Ek madde: 09/07/2008 - 5784 S.K./25. md.)
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve bu maddenin yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabilir. Bu kapsamda, ilgili belediyeden dağıtım şirketlerine elektriğin kesilmesi talebinin söz konusu olması halinde aboneliği iptal edileceğinden, su ve/veya elektrik bağlanması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez. Ancak, yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 12/10/2004 tarihinden önce yapılmış olan yapılarla ilgili olarak uygulanmaz.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan abonelikler de ait olduğu gruba dönüştürülür.