Cevap: Depozitomu alamıyorum
Sözleşmenizde feshe ilişkin bir kayıt (kiracı tahliye etmeden şu kadar süre içinde bildirmelidir veya taraflardan biri kontratı feshetmeden önce şu kadar süre içinde bildirmelidir) var mı?
hayır yok.böyle bir ibare yok.inceledim kontratı yok.
Ben size değil okmeydanıeczanesine dedim ama lütfen, size söz verilince konuşun olur mu?
şifremi unuttum dolaysıyla yeni bir şifre almak istedim.hata verdi bende yeni bir kullanıcı adıyla devam ettim.yani okmeydanıeczanesi ile sinalp aynı kişi::))
cevap verirseniz çok mutlu olurum
teşekkür ederim
Feshe ilişkin bir madde yoksa, tahliyeden itibaren yer yeniden kiralanabileceği makul süre (3-4 ay) kadar kira ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yer kiraya verilince Sulh Hakimliğinden keşif yolu ile tespit isteyebilir depozitodan arta kalanı böylece talep edebilirsiniz.
mal sahibi iş yerini 3-4 aylık süre zarfından daha uzun bir sürede kiraya verrdiğini iddaa ederse o zamn daha fazala bir kira bedeli ödemek zorunda kalacağım anlamına gelirmi?
Yargıtay makul süreyi kabul ediyor bu da 3-4 ay gibi bir süre...
peki avukat ücreti+mahkeme masrafları+depozitonun geç ödenmesinden doğan faiz bunları karşı taraftan talep edebilirmiyim?
Depozito kiraya mahsup edilmez esasen kontrat bitiminde tahliye halinde alacak verecek yoksa iade edilir. Siz kontrat süresi dolmadan anlaşmaksızın tahliye ediyorsunuz, dolayısıyla geç ödenmesinden söz edilebilir mi tartışılır.