Yargıtaydan gelmek bilmeyen temyiz sonucu
merhaba
ben geçen yıl şubat ayında boşanmak üzere dava açtım ve 4. duruşmada yani kasımda dava ret edildi.
5 ay önce yemyize giden dosya hala gelmedi... tekrar dava aça bilirmiyim. çıldırıcam artık adam mesajlarla ve telefonlarla beni taciz ediyor tam 1.5 yıldır ayrıyız nezaman özgürlüğüme geri dönücem yargıtay dosyasını hızlandırabilir mi avukat. adam beni soydu soğana çevirdi. evlendim ben borca girdim ona inanıp boşanmak istiyorum avukat için de para veriyorum....bıktım artık... bana bi yol gösterin...
Cevap: Yargıtaydan gelmek bilmeyen temyiz sonucu
Merhaba,
Yeni bir dava da açabilirsiniz ancak dosyanız hala yargıtayda olduğu için dava kesinleşmemeiştir, karşı taraf derdestlik itirazında bulunup açtığınız bu yeni davanın -aynı dava açılmış olması kaydıyla- esas yönünden reddedilmesini isteyebilecektir.
Kaldı ki kesinleşmiş dahi olsa kesin hüküm sebebiyle reddedilecektir.
Yargıtaya giden dosyayı da kimse hızlandıramaz, dönüşünü beklemekten başka bir çare de yoktur.
Saygılarımla
Cevap: Yargıtaydan gelmek bilmeyen temyiz sonucu
Mesaj ve telefon tacizleri sebebiyle Savcılığa şikayet dilekçesi verebilirsiniz. Sonucuna göre manevi tazminat davası açabilirsiniz.
Yargıtay'a "Temyizden feragat" dilekçesi vererek dosyanızın biran önce kesinleşmesi için şansınızı deneyebilirsiniz.
Red kararı kesinleştikten sonra farklı bir boşanma sebebine dayanarak yeniden boşanma davası açabilirsiniz.