Çocuğun çift soyadı kullanımı
mrb arkadaşlar; benim merak ettiğim bir konu var. parçalanmış ailelerde çocukların soyadının yanında yaşadığı ebeveyniyle aynı olmadığında resmiyette ve sosyal hayatta bazı sorunlar oluşabiliyor. örneğin hastaneye gidiyorsunuz evrakları siz kendi soyadınızı yazarak imzalıyorsunuz çocuğunki başka. ordan size diyolarki annesinin imzalaması gerekiyor siz, oturup1 saat özel durumunuzu deşifre ederek çocuğun önünde boşanma kararı vs. evraklarla annesi olduğunuzu anlatıyorsunuz. yada okula kaydettiriyorsunuz okul soruyor annesi değilmisiniz otur 1 saat anlat hikayeni. çocuktada artık anne burdadamı anlatcaz durumumuzu bakışları kendisinde bir eksiklik veya hata varmış psikolojisi vs. merak ettiğim şey şu çocuk 2 soyadı kullana bilirmi hem annenin hem babanınkini? yanlış anlaşılmasın asla. her çocuğun babasının soyadını taşıması gerektiğine yürekten inanıyorum. ama hele bide anne evliyse başka çocuklarda varsa, evdeki herkesten farklı bir soyadına sahip olmak çocukta o ailenin mensubu değilmiş psikolojisi yaratabiliyor. yada dışlanmışlık. dediğim gibi sadece bizim soyadımızı vermek değil. 2 soyadı taşıması konusunda bir uygulama varmı acaba?
Cevap: Çocuğun çift soyadı kullanımı
Yaşadığınız ve anlattığınız bu sorunda size katılıyor ve anlıyorum.Fakat böyle bir uygulama yok.
Cevap: Çocuğun çift soyadı kullanımı
sevgili hukukçu arkadaşlar yada benimle aynı durumda olanlar; bu konuda uygulama nasıldır lütfen yardımcı olun.