Yeşil alan üzerındekı konutumuz
Öncelıkle yardımlarınızdan dolayı teşekur edıyorum. Konuya gelınce. 1977 yılında İstanbul Ulus'ta gece kondu olarak devletın arsasına yapmıs oldumuz evın tapusunu ıstıyoruz. Yanlız bulundugu yerın yesil alan oldugunu soylenıyor. Bir kaç mımar arkadaslardan sordugumda 25 sene devlet arazısınde oturunca cıkmazlar yasası dıye bır yasanın oldugundan bahsettı. Benim sıze sormak ıstedıgım sey, bu yesıl alandan nasıl cıkara bılırız cunku burada 1977 den berı konut gorunuyor. Bunu muracatını nereye ne şekılde yapa bılırım? Bunu bana soylersenız sevınırım. İlginiz için tşk ederim.
Cevap: Yeşil alan üzerındekı konutumuz
Bağlı bulunduğunuz ilin mimarlar odasına giderek bir dilekçe ile adli yardım talep edin.
Onlar size ücretsiz bir avukat atayarak her türlü işleminizde yardımcı olacak.
İlgili belediyenin imar müdürlüğü ile görüşmeler yaparak 1/5000 ölçekli imar planında tadilat yapılarak
arsanızın bulunduğu bölgenin konut bölgesi olarak tescil edilmesini sağlayacaklardır.
Yaklaşık 3 aylık bir süreç sonunda da bölge sit alanı olmaktan kalkacak ve imara açılacaktır.
yardımlarınız için cok teşekur ederım dedıklerınızı harfıyen uygulayacagım
Merhabalar ben şehir plancısıyım,
Daha önce buna benzer bir çalışmamız oldu. Yeşil alanda kaldığı için satışı mümkün değildir. ancak arsa hangi idari birime ait ise muvafakatname alarak plan tadilatı yapmanız ve yeşil alandan çıkarmanız sonrada satış ile üzerinize almaznı gerekmektedir.
Biz hazine den muvafakatname istemiştik. hiç bir suretle vermiyorlar.
Tapu tahsis belgeniz varsa belediyeye gidip trampa talebinde bulununuz.
Yeşil alanı alamazsınız. kimsede size bu durumda muvafakatname vermez.
adlı yardımı barolardan talep edilir ,öyle bir yasa yok yanlız 2981 s. imar affı yasası var bu yasa ile ilgili bir işlem yaptıgınız mı ?