İşverene açacağım tazminat davası, Ne kadar sürede sonuçlanır.
Merhaba arkadaşlar,
Ben sağlık sebepleri ile işten ayrılmak istiyorum. İş veren beni çıkarmak istemiyor ama elimde raporum var bu durumda çalışamayacağımı belirttim. Dolayısıyla tazminat vermek istemiyor. Ben bu ayın sonunda dava açmayı düşünüyorum.Büyük ihtimal ile kazanacağıma eminim . Sizce bu dava kaç ay veya yıl sürer. Bu zaman zarfında çalışmayacağım sağlık sebep'i ile istirahat edeceğim.
saygılar
Cevap: İşverene açacağım tazminat davası, Ne kadar sürede sonuçlanır.
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.
Paylaşmış olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Yalnız mahkemenin davayı karara bağlaması ne kadar sürer ben onu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler
Raporunuzda işgöremez ibaresi varsa dava yoluna gitmelisiniz
Dava 1/6 ay içinde sonuçlanabilir, ancak süre bazı nedenlerden dolayı uzayabilir de.
Sevgili burak kardeşim cevap için çok sağol.
Şimdi bu konu benim için çok önemli. Bunu anladığına eminim. Raporumda iş göremezlik belirtmiyor. ( yapılan tetkiklerde hastamız m.a'da 2 adet bel fıtığı teşhisi konulmuştur. Bunun için 15 gün fizik tedavisi uygundur. Hastamız m.a 'nın ağır yük kaldırması ve beline yük bindirecek hareketler yapması sağlığı bakımından risk teşkil etmektedir). Aynen bu yazıyor. Zaten iş göremez raporu heyet raporu'dur,doktora danıştım bana verilmesi imkansız gibi bir şey. Durumu açıkladım doktora bu rapor bile dedi senin tazminatını almana yeter dedi. Doktor sana iş göremez raporu verirsek sen o zaman malulen emekli oluyorsun dedi. Buda imkansız şuan için dedi