Cevap: Bilgi Edinme Hakkı
Öncelikle Bilgi edinme kanunu'nu okudun mu? ve sen nasıl bir bilgi istedin ki vermediler. Burda üstün körü yazmışsın? Çok mu önemli bir bilgiydi neydi??
idari soruşturma da dahil görevi savasaklama,yerine getirmemeden de suç duyurusunda buluna bilirsiniz..
''
Ceza hükümleri
MADDE 29. — Bu Kanunun uygulanmasında ihmâli, kusuru veya kastı bulunan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında, işledikleri fiillerin genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması gerektirmesi hususu saklı kalmak kaydıyla, tâbi oldukları mevzuatta yer alan disiplin cezaları uygulanır''..
Kurumun 80 gün boyunca hareketsiz kalması zaten bir suç oluşturuyor kanuna göre kaldı ki başvurunuza karşılık olumlu ve olumsuz cevap verilmek zorunda,olumsuz ise gerekçesi gösterilmek zorunda,doğru şekilde nereye ve nasıl başvuru yapmanız gerektiği de size iletilmeliydi..
Hem idari olarak şikayetinizi bir üst kuruma ilgli yönetmeliği de yazarak yapın, Bilgi edinme kuruluna yeniden bir dilekçe göndererek durumu da anlatın,isterseniz savcılığa da suç duyurusunda bulunabilirsiniz..
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Bilgi edinme kanunu'nu okudun mu? ve sen nasıl bir bilgi istedin ki vermediler. Burda üstün körü yazmışsın? Çok mu önemli bir bilgiydi neydi??
Sayın jitem_13,
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nu okudum, Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'u da iyi bilirim. Ancak Bilgi Edinme Hakkı Kanun'unun da biraz muğlak ifadeler kullanıldığı için buradaki hukukçu arkadaşlardan detaylı bilgi almak istedim.
Gelelim bilginin önem derecesine, bence çok önemli bilgiler istedim. Kurum vermiyor; ama Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu vermek durumundasınız diyor.
Yasada geçen süre, takvim günü değil, iş günüdür... Hesaplamayı buna göre yapmanız uygun olur...
...ve süre doldu; ama ortada bir cevap yok. Üstelik süre bir hafta önce dolmasına rağmen postada geçebilecek gecikme süresini dikkate alarak bir hafta fazla bekledim. Konuyla ilgili tekrar Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvurup oradan çıkacak kararı bir sonraki aşamada yapacağım işlemlere dayanak göstermeyi düşünüyorum.
Nihayet sonunda istediğim bilgileri kurumdan temin ettim. Başvuruma cevap verilmemesi veya eksik cevap verilmesi durumunda kişisel ceza davaları dahil tüm yasal haklarımı kullanacağım konusunda kurum yetkililerine yazılı olarak ihtarda bulununca cevap süresi geçmesine rağmen sonunda istediğim bütün bilgileri verdiler. Demekki hukuk kuralları çerçevesinde yazılı olarak ihtarda bulunmak son derece etkili bir çözüm.