-
Yetim Maaşı
İYİ GÜNLER
BEN 97 senesinde ölen babamın yetim maaşını almaktayım.BU sene öss sınavında puanlar beklediğim gibi gelmedi eğer ki üniversiteye gidemessem maaşı mın üniversitede okuyan abime ek olarak bağlanması gibi bi durum olabilir mi yada başvuru yapsam bana tekrardan bağlanabilir mi?(Devlet annem e ölmüş olan babasının maaşı daha çok olduğu için onu bağladı yani annem kendi babasının maaşını almakta bilgilendirirseniz çok mutlu olucak şimdiden çok teşekkürler...
-
Cevap: Yetim Maaşı
Yetim maaşı; 18 yaşından sonra erkekler için: öğrenci olmak. Kızlar için, öğrenci olmasa da evlenmemiş olmak şartıyla devam eder. SSK ve Bağkur'da, bekâr olunsa bile; sigortalı çalıştığınızda da biter. Sizin yetim maaşınızın kesilmesiyle, kardeşinizin maaşı artmaz.
Böyle biliyorum.
İyi günler...
-
çok teşekkürler abi rahatsız edicem ama bir de şeyi sorucam seneye üniversiteye gidersem arada kalan maaşları toplu şeekilde alabilir miyim???
-
Hayır, alamazsınız.
İyi günler...
-
Şöyle bir düzeltme yapalım,
üniversite sınavını kazanamaman durumunda 18 yaşını da geçtiysen maaşın kesilir.Kesilen maaşın büyük bir oranı abine bağlanır(abin aktif öğrenci ve yetim maaşı alıyorsa), sen üniversite sınavını kazandığında gerekli belgelerinle SGK'ya başvurarak yeniden haksahibi olursun.Yalnız erkeklerde öğrencilik 25 yaşından sonra devam etse dahi yetim maaşı biter.Yani örneğin yüksek lisans yapıyorsun,25 yaşını bitirdiğin anda maaşın kesilir.Kesin bilgidir.
Saygılarımla,
-
gerçekten çok teşekkürler ikinizede çok yararlı oldu.