İnşaat proje Danışmanlık & hak yenmesi
Merhaba ,
Bir inşaat firmasına proje aşamasında ve inşaat aşamasında danışmanlık yapacaktım ,firma ile olan anlaşmazlık nedeniyle iptal oldu.
yaklaşık 6-7 ay boyunca firmanın büyük bir inşaatı için çalışmalar yaptım bu inşaatı için birçok taslak projeler hazırladım teknik danışmanlık yaptım bu taslaklar neticesinde projeyi uygulama projesi haline getirdim Projesini çizdim ve firma ortaklarına elden teslim. ( tamamen güvene dayalı olarak yani ne bir teslim tutanağı yaptık nede aramızda sözleşme var, o projeyi benim yaptığımı bilen 3-4 kişi var onlarda firma sahipleri zaten )
bu projenin piyasa fiyatı 30.000 tl. civarında şimdi firma benim yaptığım bu projenin üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak başka bir kişiye yaptırıp imzalatacaklarını duydum birinden.
bu proje 30.000 tl. ama bunu bitmiş haliyle yani benim yaptığım gibi hazırlayıp başka bir mimara götürdüğünüzde ve üzerinde değişiklikler yapıp imza ve onay yapmasını istediklerinde 10.000 tl. ye rahatlıkla yaptırabilirler ve amaçlarıda buymuş zaten .
bu haksızlığı nasıl engelleyebilirim yani hakkımı nasıl alabilirim. Hakkım yendi emeklerim boşa gitti ve firma sahipleri ne yaptın ki diyebilecek kadarda pişkinler.
aramızda tek bir sözleşme yok, 6-7 aydır proje üzerinde okadar çalışma yaptığıma dair, teknik danışmanlık yaptığıma dair ve o projeyi benim yaptığıma dair tek yazılı evrak yok .
Ancak inşaat yapılacak arsada 6-7 aydır çakılı olan bir tabela var firma bilgilerinin de olduğu Satılık Lüks daireler vs.vs yazan.
bu tabelanın üzerinde binanın bitmiş halini gösteren benim yapmış olduğum modelleme resmi var.
Ve tabelada TASARIM & PROJE DANIŞMANI : ............................. benim adım yazıyor yani tabelada
tek ispat bu bu tabela 6-7 aydır orda duruyor ve yakın zamanda inşaata başlarken sökerler yada biri uyarırsa benim ismimi silebilirler
bu arada tabi tabelada benim yapmış olduğum projenin dış cephe modellemesi bulunuyor bunlar inşaatı yaparken dış cepheyi tabeladan farklı olarakta yapabilirler , çünkü proje üzerinde değişiklikler yapacaklarmış
tek ispat olan bu tabeladan yola çıkarak yapabileceğim bir şey var mı yardımlarınızı acilen bekliyorum.
SAYGILAR SUNARIM.
Cevap: İnşaat proje Danışmanlık & hak yenmesi
Davayi acin siz ve beklemeyin... Proje hakkindaki teknik bilgileriniz tabela ve sahitler size yardimci olacaktir. Onemli olan anlastiginiz ucreti ispatlamak...
Cevap: İnşaat proje Danışmanlık & hak yenmesi
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Davayi acin siz ve beklemeyin... Proje hakkindaki teknik bilgileriniz tabela ve sahitler size yardimci olacaktir. Onemli olan anlastiginiz ucreti ispatlamak...
Onu ispatlamam çok zor yani yazılı hiçbirşey yok, davayı açsam ne üzerine açacam