GSM Kayıtları, Mesaj İçerikleri, Telefon Görüşmeleri Kayıt altına alınıyo rmu? (Cevabı Burada)
Herkes bu soruyu sorup duruyor forumda dün gece yapmış olduğum bir araştırma sonucunda şöyle bir haber gördüm;
Polis, teğmen C.Y.C.'nin cinayetin işlendiği gün İstanbul'da olduğunu belirledi. Soruşturmayı yürüten savcı, bir talimat yazısı ile C.Y.C.'nin ifadesinin Ankara'da alınmasını istedi. Münevver Karabulut'un cep telefonu bulunamadığı için dedektifler genç kızın C.Y.C.'ye ne mesaj çektiğini öğrenemedi. TİB kayıtlarında ise geriye dönük mesaj okuması yapılamadığından mesajların içeriği meçhul kaldı. Ancak Münevver'in çektiği mesajların içeriğine ilişkin ipucunu babası Süreyya Karabulut verdi.
15 dakika önce TİB'i Arayarak bu konu hakkında bir kaç soru sordum
Sorduğum soru; Cep telefonuma gelen küfür, tehdit mesajları savcılığa başvurmam sonucunda içerik çıkıyor mu? dedim ve Mesajları telefonumdan sildiğimi söyledim.
Cevap: Hayır böyle bir şey mümkün değil, sadece mesaj trafiği çıkmaktadır dediler ayrıca savcılığa başvurmuş olsanız bile dinleme kararı çıkarıp, çıkarmayacağı meçhul dedi.
Yani belli suçlarda ve örgütlerde bu karar çıkıyor ve daha önceden dinleme kararı olan telefonlarda mesaj içerikleri ve telefon görüşmeleri çıkıyor!
Kısacası herkesin telefonu dinlenmiyor, mesajları kayıt olmuyor, mesaj ile tehdit, küfür gibi hakaretlere maruz kalanlar telefondan mesajları sildiği taktirde hiç bir yaptırımı olmuyor sadece trafik bilgisi çıkıyor.
Aranan no - süre - kontör - vs..vs.. yani mesaj içeriği yok!
Yöneticilerden ricam bu konuyu sabitlesin aksi halde bu konu hakkında forumda daha çok konu açılacaktır :)
Başlığı da Google aramalarına uygun yaptım umarım herkese faydası olur.
Birde dikkat ettiğim öyle bir konu var ki forumda çoğu kişi kendi yapmış olduğu tehdit olayını kendine yapılmış gibi göstermektedir :)
Cevap: Gsm Kayıtları, Mesaj İçerikleri, Telefon Görüşmeleri Kayıt altına alınıyormu? (Cevabı Burada)
Doğru olan da bu zaten mahremiyete müdahale edilmemesi gerekir.