Bölge idare mahkemesine dava açma süresi
Öncelikle İYİ çalışmalar ve iyi günler.
Daha önce hiç yolu adliyeye düşmemiş birisi olarak bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Ben devlet memuruyum çalıştığım kurum tarafından hakkımda uygulanan bir işlem dolayısıyla bölge idare mahkemesinde dava açmayı düşünüyorum.Biraz önce bahsettiğim işlem (yer değişikliği) 15.03.2010 tarihinde idare tarafından tarafıma tebliğ edildi. Ben işlemin durudurulması için idareye 21 gün sonra 05.04.2010 tarihinde dilekçe ile başvurdum.İdare dilekçemi 16.04.2010 tarihinde cevapladı ve reddetti.başta dava etmeyi düşünmüyordum ama fikrim değişti
Sorum şu idare mehkemesinde dava açma süresi olan 60 gün benim için ne zaman dolacak?60 gün süresi hangi tarihten itibaren başlıyor? İşlemin bana tebliğ edildiği tarih mi(15.03.2010) yoksa Dilekçeme red cevabının verildiği tarih mi? (16.04.2010 ) yoksa idareye işlemin düzeltilmesi için başvurduğum tarih mi?
Cevap: Bölge idare mahkemesine dava açma süresi
Yer değişikliği işlemlerinde itiraz yolu öngörülmediği için dava açma süreniz 15.03.2010 günü başlamıştır. Bugün 58. gündeyiz... Davanızı 2 gün içerisinde açmadığınız takdirde, davanız süreden reddedilebilir.