Geçmişte İstifa Eden, Kıdem Tazminatı Alır mı?
Herkesin sorduğu benzer bir soru için cevap arıyorum,
Babamda ast.sb. görevinden 2000 yılında istifa ederek ayrıldı, bir süre dışarıda sgk primleri ödenerek emekli oldu. 2-3 yıla yakın bir süredirde emekli maaşı alıyor. Kıdem ve ihbar tazminatı alamadık.
Benim sorum resmi gazetede yayınlacak yeni bir düzenlemeden bahsediliyor bizide kapsıyormudur bilgi alabilirsek sevinirim.
( Öğrenmeniz gereken bilgiler var ise babama sorabilirim, benim bildiğim hizmet başlangıcı 1982 yılında istifasıda 2000-2001 yılları arasında oldu )
Cevap: Geçmişte İstifa eden Kıdem tazminatı alırmı ?
İstifa halinde hiç bir zaman için ihbar ve kıdem tazminatı sözkonusu olmaz. Yazınızdan anladığım kadarıyla istifa ettiği iş astsubaylık ve Emekli Sandığı'na tabi. Bu durumda zaten ihbar ve kıdemden söz edilemez.
Benim sorum, istifa halinde kıdem tazminatı alınabilecek yasanın resmi gazetede haziran ayında yayınlanacak olması. Bu durum bizide kapsıyormu ? Bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.
ocak ayında çalıştığım firmadan istifa ettim 4 yıl 7 ay çalıştığım için 8 hafta ihbar süremi doldurup mart ayında ayrıldım.kıdem tazminatını alma şansım olur mu?!
Sadece askerlik ve bayanlar için evlilik gibi sebeplerden dolayı istifalarda kıdem tazminatı alabilirsiniz.