Dava ile iptal ve yeni sicil notu
Herkese iyi çalışmalar.
2007 ve 2008 sicil notu için ( aynı sicil amiri 2006 (88) vermişken 68 e düşürmüştü) açtığım davaları kazandım.Kişisel görüşlerde herhangibir olumsuzluk yok.Dava sonucu yeni verilen sicil notları 2007 için 72ve 2008 için 73 tür.
Sorum şu ;1.Bu sicil notları yeniden verilirken hangi kanun yönetmelik vb . dayalı olarak verilir?
Bu olaylar başlamadan önceki sicil notu ortalamam 90 ve üstü idi.
2.acaba yeniden düşük sicil davası mı açayım yoksa sicil verenler için suç duyurusunda mı bulunayım?
Cevap: dava ile iptal ve yeni sicil notu
2007 ve 2008 sicil notlarınız ne idi? İdare Mahkemelerinin 2007 ve 2008 sicil notlarınızın iptali ile ilgili kararlarda ne yazıyor?
2007 de ve 2008 de 68 verilmiş
Dava sonucu 2007 yeni sicil 72 , 2008 de 73 verilmiş.Ayrıca aynı 1. sicil amiri doldurmuş 2. değişik oda İl milli eğitim müdürülüğünden ilçeye dönüştüğü için değişti.
2007 nin ilk sicilinde görüşte ilköğretimden gelmiştir branşında yeterli değildir ve kendini geliştirememiştir yazıyordu.
Dava sonuç ifadelerinde yazılan yazıyının sonuç kısmında
“…………Bu durumda davacının daha önceki sicil raporlarının olumlu olması ve 2007/2008 yılı sicil notunun düşürülmesini haklı kılacak somut bilgi ve belgeler ile nedenlerinin belirtilmesi gerekirken herhangi bir neden gösterilmemesi, yine 1. ve 2. sicil amirlerinin düşüncesi kısmına düşülen davacının yeterli olmadığına ilişkin notun somut tespitlerle açıklığa kavuşturulamaması karşısında soyut gözlem ve kanaatlere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu 2007/2008 sicil notunun 68 olarak belirlenmesine ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemin İPTALİNE . …………” şeklinde yazıyor.
Öğretmenim ayrıca fen lisesi öğretmeniyim ve bakanlığın ankarada yaptığı yazılı ve sözlü sınavı kazanarak fen lisesi öğretmeni olma hakkı kazandım .Yetersiz olsam bu okulda çalışamam herhalde ????
Muhtemel suç duyurusunda bulunacağım
Sicil notu iptal edilmişse iptal edilen yılın sicil notu için son 3 yılın sicil notu ortalaması verilir. Bu durumda davalı idare yargı kararlarını tam olarak uygulamamış. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Ayrıca davalı idare aleyhine manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca sicilinize yazılan yorumları hakaret olarak kabul ediyorsanız söz konusu yorumlara karşı da yine davalı idareye idari yargıda veya yorumları yazan şahıslara karşı adli yargıda manevi tazminat davası açabilirsiniz diye düşünüyorum. Hukuksuzluk kimsenin yanına kar kalmamalıdır.
Sayın Çobanoğlu yanıtlarınız için çok teşekkür ederim fakat hukuki dayanak bulamıyorum.Son üç yılın sicil notunun ortalasması verilmesi mantığı Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 20 maddesi midir ?
Amirin kin ve garez sonucu bu notu verdiğini nasıl anlayabiliriz ki ?
İptal edilen sicil notlarının 1.ve 2. Sicil amiri tarafından değil de, 3. Sicil amiri tarafından doldurulması gerektiği hakkında bir karar vardı. Bulabilirsem eklemeye çalışırım.
galiba buldum
GENELGE
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü
Sayı : B.08.0.PGM.0.23.01.10-2370/57693 17/07/2006
Konu : İptal edilen sicil raporları
İlgi: a) Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği.
b) Milli Eğitim Bakanlığının 11.10.2005 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.07.4-3379/ 62484 sayılı
2005/93 No’lu Genelgesi.
Bilindiği üzere, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kanununun yürürlüğe girmesi ve bu
kanuna dayalı olarak ilgililerin sicillerini görme imkânı bulmaları üzerine sicil raporlarının iptali ve
yeniden doldurulmasına ilişkin talepler karşısında, sicil raporları hakkında verilen yargı kararlarının
nasıl uygulanacağı hususlarında yaşanılan tereddütlerin giderilmesi bakımından Bakanlığımızca ilgi (b)
Genelge yayınlanmış bulunmaktadır.
Ancak, geçen süre içerisinde Bakanlığımıza intikâl eden konuyla ilgili çeşitli görüş ve
yazılardan uygulama sırasında bazı tereddütlerin yaşandığı anlaşıldığından yeni bir açıklama yapma
gereği duyulmuştur.
Bu itibarla;
a) Sicil raporlarının sicil amirince garez ve özel maksatla gerçeğe aykırı doldurulduğunun
mahkeme tarafından verilen kararda açıkça ortaya konulması ve yeniden doldurulmasına hükmedilmesi
durumunda, yeniden doldurulacak sicil raporunda garez ve özel maksatla hareket eden sicil amiri veya
amirlerine değerlendirme yaptırılmaması,
b) Yargı kararlarında usulüne uygun ve objektif ölçütler çerçevesinde doğru ve tarafsız
doldurulmadığı belirtilen sicil raporlarının da (iptal kararında sicil amirinin kin ve garezinden söz
edilmemesi halinde) bu sicil amirinin objektif ve tarafsız davranmadığı hususları sübut bulacağı cihetle
bu gibi mahkeme kararları sonucunda da iptal edilen notu veren sicil amir ve amirlerine yeniden
değerlendirme yaptırılmamasının ve yukarıda anılan paragrafta dahil olmak üzere her iki durumda da
ilgi (a) Yönetmeliğin 20'nci maddesinde belirtildiği gibi; "... varsa diğer sicil amiri veya amirlerince
doldurulması yoksa o sicil döneminde son üç yılın aritmetik ortalaması esas alınarak işlem
yapılması" gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Prof.Dr.Necat BİRİNCİ
Bakan a.
Müsteşar
DAĞITIM:
-Merkez Teşkilâtı Birimlerine
-81 İl Valiliğine
Suç duyurusunda bulunacağım ve tazminat isteyeceğim.
Benim durumumda olan kişilere yardımcı olması dileğiyle
Evet dayanak Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 20 maddesi idi. Siz bulmuşsunuz zaten mevzuatı.
Teşekkürler iyi çalışmalar