Evlilik nedeniyle işten ayrılma fakat işveren tarafından çıkış gösterilmesi

Merhaba Ben ocak ayında evlilik nedeniyle işten ayrıldım fakat işsizlik ödeneğinden yararlanmam için işveren tarafından çıkışım yapıldı.Buarada paraya ihtiyacım olduğu için sigortasız nisan ayına kadar çalıştım.Nisan ayının başında kıdem tazminatımı istediğimi söyledim bana ilk başta para beklediklerini söylediler bende ay sonunda işten ayrılacağımı.Ay sonu geldiğinde hiç kimseye kıdem tazminatı ödemediklerini bana da ödemeyeceklerini böyle bir hakkım olmadığını bana iyilik yapıp işsizlikten yararlanmam için onlar tarafından çıkarıldığımı söylediler.elime sadece 400 tl tutuşturup bunun yardım amaçlı olduğunu ister al ister alma gibi sadaka verir gibi bir hal sergilediler.Ben ocak ayında sskdan çıkışım yapıldığında 2 yıl çalışmış görünüyorum yanlarında.Hiçbir belge imzalamadım ibraname veya başka herhangi bir şey. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Dava açsam kazanırmıyım?davada evlilik nedeniyle ayrıldığımımı yoksa onlar tarafından çıkarıldığımı mı söylemem gerekiyor?Sskda çıkış 4 kodlu işveren tarafından bildirimli fesih görünüyor bunu onlar kendileri yönüne çevirebilirmi çünkü bunu yapan kişiler mali müşavir.Sizce dava açmalımıyım ?kazanmama ihtimalim var mı?nasıl bir yol izlemem gerekiyor?şimdiden teşekkürler..

Cevap: Evlilik nedeniyle işten ayrılma fakat işveren tarafından çıkış gösterilmesi

Davanızı açın, işverenin bildirimli feshi veya kadın çalışanın evlilik nedeniyle sözleşme feshi kıdem tazminatına hak kazandırır.
Davayı kazanma şansınız, haklılığınızı ıspatlama gücünüze bağlı olsa da, işsizlik maaşı alıyor olmanız en büyük delilinizdir.

Cevap: Evlilik nedeniyle işten ayrılma fakat işveren tarafından çıkış gösterilmesi

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Davanızı açın, işverenin bildirimli feshi veya kadın çalışanın evlilik nedeniyle sözleşme feshi kıdem tazminatına hak kazandırır.
Davayı kazanma şansınız, haklılığınızı ıspatlama gücünüze bağlı olsa da, işsizlik maaşı alıyor olmanız en büyük delilinizdir.

peki onların bu kişi işsizlik maaşı aldığı halde yanımızda çalışmaya devam etti diyerek beni suçlu duruma düşürme ve işsizlik maaşının benden tekrar istenme hakkı varmıdır sizce?Birde Ben yanlarında mali müşavirlik stajımı yaptım onlar büyük ihtimalle kendilerini yanımızda staj yaptı stajı bitince çıkarıldı diye savunacaklar.SMMM stajı normal işçi gibi işyerinde çalışılır kanun gereği 2 yıl zorunlu staj(şuan 3 yıl) bir muhasebe bürosu veya şirkette.Sizce stajerdi diyerek kazanma ihtimalleri varmıdır?
Bir diğer sorumda sadece noterden ihtarname çektirsem veya bölge çalışma müdürlüğüne başvursam olmaz mı?dava çok masraflı bir iş bir de kazanmama ihtimali var para alacağız diyerekten çok para kaybetmeyelim :)