Kaçmayı düşünüyoruz - Açık olan mahkeme var
Mrb ben 23 yaşındayım sevdigim kız'da 17 yasında eylul 15 de 18 olacak yanlız biz kızın ailesinin tutarsız davranısları yuzunden kaçmak istiyoruz.bu arada kız zaten sıkıntılı ben evlenmek için ailemi yolladıktan sonra zorlan kacırıldı ve yakalandılar şuan süren bir mahkeme ve daha ilk durusmasına haftalar var şimdi merak ettigim biz kaçarsak sayet aileler razı olmaz da olursa sayet açık olan mahkeme birde aynı konu uzerınden oldugu için benim herhangı bır nedenden dolayı daha fazla ceza almam veya karsı tarafın cezasında bir indirime neden olur mu?şimdiden tşk ederim cvp için.
Cevap: Kaçmayı düşünüyoruz.Açık olan mahkeme var.
Alıntı:
bobby_z rumuzlu üyeden alıntı
Mrb ben 23 yaşındayım sevdigim kız'da 17 yasında eylul 15 de 18 olacak yanlız biz kızın ailesinin tutarsız davranısları yuzunden kaçmak istiyoruz.bu arada kız zaten sıkıntılı ben evlenmek için ailemi yolladıktan sonra zorlan kacırıldı ve yakalandılar şuan süren bir mahkeme ve daha ilk durusmasına haftalar var şimdi merak ettigim biz kaçarsak sayet aileler razı olmaz da olursa sayet açık olan mahkeme birde aynı konu uzerınden oldugu için benim herhangı bır nedenden dolayı daha fazla ceza almam veya karsı tarafın cezasında bir indirime neden olur mu?şimdiden tşk ederim cvp için.
Zorla kaçıran kim ya da kimler peki? Siz mi?
Hayır zorla kaçıranlar içeride şuan kız 2 ay kadar hastanbede psikolojık tedavı gordu ve mahkeme için rapor hazırlandı şimdi durusma gununu beklıyoruz ama bızım sorunumuz ailesının bu gune kadar bana karsı iyi olup sonra bana sırt cevırmelerı ben kızı kabul ettım ama ailesı olmaz dedı ve bızde kaçma kararı aldık yanı o mahkemeden veya ailesının yası dolmadıgından bana karsı açabılecegı bır davadan nasıl kurtuluruz.bu arada cok tsk ederim..
Kızın yaşının eylül 15'te 18 olacağını yazmışsınız. 16 eylül 2010 tarihinden itibaren kız kendi isteği ile evlendirme dairesine başvuruda bulunarak evlenebilir. 18 yaşını doldurmadan ancak ailenin rızası olması gerekiyor.
Eğer ailesinin rızası olmadan kaçacak olursanız cezai müeyyideleri var maalesef. Geçen sene aynı şekilde sorulmuş soruya cevap vermiştim forumda. Onu okursanız her türlü hukuki cevabı da okumuş olacaksınız. Eylül'e kadar sabretmeye çalışın. Aksi takdirde hapse girersiniz.
Linki tıklayıp okuyun lütfen.
https://www.hukuki.net/showthread.php...-18-yaş-sorunu
Bana vermiş oldugunuz link te yaşını dolmurmus dahı olsa kaçma nedenini kanıtlayacak görüntü yazı vb. gibi olayları saklayın demıssınız bunun yanı sıra tlf uzerınden konusma ve msj kayıtları yeterlı olur mu bırde ben soyle bırseyı merak edıyorum o açık mahkeme bızede yansır mı?
Kaçıran siz olmadığınıza göre niye yansısın ki?
Ama reşit olmadan kızı kaçıracak olursanız size de dava açar savcılık.