Sigorta Başlangıcımda Problem Var
Sigorta numaram 1990'da alındı. 1.06.1992'de çalıştığım iş yerinde primlerim yatırılmaya başlanılmış.
1993 yılına kadar ben burada çalıştım. 90 ve 92 arası prim ödenmemiş. Bu aralıkta; numaram görünse de primlerin yatırıldığı görünmüyor. Girişimi 1992'de yapmışlar. Bu boşluk sebebiyle problem çıkıyor. Benim sigorta başlangıcım hangi tarih?
Askerlik borçlanması yaptım. Askerliğimi 1987'de yaptım. Bunu ödersem...Bu sigorta başlangıcımı nasıl etkiler? Emekliliğime faydası olur mu?
Ne zaman emekli olacağım?
Teşekkürler...
Cevap: Sigorta Başlangıcımda Problem Var
Merhaba. Ben de size benzer bir durum yaşadım. Sigorta giriş bildirgem 1990 yılında verilmiş numara alınmış ama iki yıl hiç prim yatırılmamış. Bu durumda Ankara SGK İhtiyarlık servisine dilekçe ile başvurdum. Çalıştığınız ve size sigorta yaptırmayan şirketin işyeri numarası bu konuda size yardımcı oluyor. Burada isim yanlışlığı veya başka sebeplerde işlenmeyen bilgiler olabiliyor. Bu duruma en geç bir ay içinde cevap veriyorlar. Böyle bir durum yoksa sizin adınıza bildirge verilip sigorta yatırılmamışsa İş Mahkemesi'nde "HİZMET TESPİT DAVASI" açabiliyorsunuz. Bu konuda vaukata danışmanızı tavsiye ederim.
Cevap: Sigorta Başlangıcımda Problem Var
Çok teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgiye. Sizin yaşadığınız durumun düzelmesi sevindirici. Önerinizi dikkate alacağım. :)
İki yıl fazladan çalışmak zorunda olacağımı düşünmek üzüyor. Çalışma yaşamı da yorucu. Zaten çok geç emekli olunuyor. Hakkımı aramayı düşünüyorum ancak bu konularda pasif kalıyorum.