Velayet ve iştirak nafakası davası
Selamlar,
4 yıl önce boşandım. 2 erkek çocuğum fiilen bende kalıyor maddi manevi tüm sorumluluk bende.
Ancak kağıt üstünde bir oğlumun velayeti babada.
Anlaşmalı boşanmada İştirak nafakası talebim olmamıştı. Ama feragat etmemiştim. Önceleri çocukların giderlerine azda olsa, arasıra da olsa katılıyordu. Çocuklar 12-14 yaşındalar. Bende velayet ve iştirak nafakası davası açtım.Çocuklarımın ikisinin de bende kaldığına şahit olan Komşularım tanık olarak dinlendi. Karşı taraf henüz bu konuda birşey yapmadı. Tanıkları daha dinlenmedi ama cevap yazılarında çocuk bende kalıyor diye bir ifadesi yok.
Nafaka ödememek için kendini zavallı gösteriyor.
Dava sürüyor.
Biliyorsunuz vergi levhasındaki kar gerçek karları olmuyor hiçbirzaman. Kendisi serbest çalışıyor.
Bildiğiniz gibi; Gelir durumu tesbiti için polis eve geliyor kendimize soruyor, biz söylüyoruz polis yazıyor. kanıt falan yok ne dediysek onu mahkemeye bildiriyor polis. Yani bir araştırma sözkonusu değil.
Böyle bir durumda hakim, babaya iştirak nafakası ödetirmi?
Velayeti gerçek duruma uygun olarak bana verirmi?
Saygılar,
Cevap: Velayet ve iştirak nafakası davası
Alıntı:
selen1111 rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğiniz gibi; Gelir durumu tesbiti için polis eve geliyor kendimize soruyor, biz söylüyoruz polis yazıyor. kanıt falan yok ne dediysek onu mahkemeye bildiriyor polis. Yani bir araştırma sözkonusu değil.
maalesef ülkemizde polis kimsenin hakkında sağlıklı araştırma yapamıyor. çünkü komşularınız nedendir bilinmez aman benim başıma bir iş gelmesin diye (nasıl bir iş geleceğini ben anlayamıyorum) sizi soran polise tanımadıklarını beyan ediyorlar. poliste elindeki evrağa cevap vermek zorunda olduğu için doğal olarak size soruyor. bu konuda lütfen polisi suçluymuş gibi lanse etmeyin.