Bilişim Suçları İle İlgili Bilgi?
mehaba sevgili hukukçular ;
sormak istediğim bir kaç soru mevcut kanunen suç teşkil eden sitelerin yargıya bırakılmadan tarafımdan mudehale ettim.Ancak hakkımda dava açılacağı yönünde bilgiler aldım.Ben doğru bir şey yaptığımı düşünüyorum.Ancak içlerinden birisi sirketmiş zannedersem bir sorun yada ceza teşkil edermi bunu öğrenmek istiyorum.
Saygılarımla
Cevap: Bilişim Suçları İle İlgili Bilgi ?
TCK 243,244 den yargılanırsınız,avukat tutmanızı salık veririm.
Suç teşkil eder tabi ki, Yargı ne için var? Şöyle düşün adamın birisi suç işledi cezasını ben kestim :)
"Kanunen suç" tanımlamasını neye göre yaptınız? Daha açıkcası bu siteler ne yapıyordu?
"Kanunen suç işleyen bir siteyi işleten şirketin, site nedeniyle kanuna başvurması" :)
Alıntı:
Antecurs rumuzlu üyeden alıntı
"Kanunen suç" tanımlamasını neye göre yaptınız? Daha açıkcası bu siteler ne yapıyordu?
"Kanunen suç işleyen bir siteyi işleten şirketin, site nedeniyle kanuna başvurması" :)
Ne olursa olsun arkadaşın anlattığından ''Hack'' yöntemi çıkıyor bu suçtur tabiki... Herkes kendi suçlu gördüğüne cezayı kendisi keser ise işimiz var...
Olur da hakim karşınsına çıkar isen demeyesin suçu vardı ben kestim cezayı :)
söyle açıklayım 15 tane +18 içerik olup ancak +18 altı içerik içeren sitelerdi mail adresime sikayet tarzında bir maille geldi bende mudehalede bulundum tabi bunların kanıtı var.bu 15 siteyi işleten erotik ürünler satan bir sirkete aitmiş ve o sitelerde reklamlarını yayınlıyomus o sekilde bana dava açmışlar.
Evet yargıdan önce davranmak suç amao siteleri ilk telekominikasyona sikayet ettim değil mudehale etmek uyarı bile atmamıslardır.Türkiyede kimse gidip davada açmaz bende benim yöntemle müdehale ettim.İyimi Yaptım kötümü yaptım bilmiyorum savcının çağırmasını beklemekteyim.
Yaptığının iyi olduğu söylenemez.
Sana şöyle bir şey söyliyim, sen siteyi şikayet edersin ama senden önce yapılan şikayet varsa seninkini umursamazlar, ayrıca milyonlarca şikayet oluyor hepsini tespit edip kapatmak öyle kolay değil ben bir site şikayet ettim 6 ay sonra cevap geldi bana site ile ilgili engellenmiştir diye.
Yani daha çok site şikayet ettim ama o site ile ilgili benden önce şikayette bulunmuş olanlar var bu nedenle ilk şikayeti göz önünde bulundururlar ve şikayet geldiği gibi siteyi kapatamazlar. Mahkeme kararı gerekiyor bunun için.
Yani Mahkeme varken bize iş düşmez, dediğim gibi siteyi hemen 1 günde kapatmıyorlar işleyiş böyle.... Üzülerek söylemeliyim ki %100 suçlusun bu durumda...