Sicil Raporuna Yazılan, Hakaretvari Görüş Bir Tazminat Davasına Konu Olabilir mi?
Konunun yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ancak şöyle bir hukuki sıkıntım var;
Öğretmenim ve dokuz yıl önceki sicil raporumda birinci sicil amirim mesnetsiz ithamlarda bulunarak görüş yazmış.
Bu sicil raporumun iptali için gerekli idari davayı açtım. Ancak haketmediğim ithamlarda bulunan bu sicil amirime de bir tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Acaba böyle bir tazminat davası açarsam nasıl sonuçlanabilir. Benzeri örnekler var mıdır?
Cevap: Sicil Raporuna Yazılan, Hakaretvari Görüş Bir Tazminat Davasına Konu Olabilir mi?
Ben olsam; konunun, idare mahkemesinde KESİNLEŞMESİNİ beklerdim. Hakkınızdaki iddiaların, hukuken durumunu net olarak aldığınızda; elinizde "tazminat davası" için gereken, hazır olarak bulunacaktır. Şimdiden açarsanız; netice almanız zorlaşır. Bekleyiniz derim.
Hukukçu değilim.
İyi günler...
Cevap: Sicil Raporuna Yazılan, Hakaretvari Görüş Bir Tazminat Davasına Konu Olabilir mi?
Alıntı:
erbilge rumuzlu üyeden alıntı
Konunun yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ancak şöyle bir hukuki sıkıntım var;
Öğretmenim ve dokuz yıl önceki sicil raporumda birinci sicil amirim mesnetsiz ithamlarda bulunarak görüş yazmış.
Bu sicil raporumun iptali için gerekli idari davayı açtım. Ancak haketmediğim ithamlarda bulunan bu sicil amirime de bir tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Acaba böyle bir tazminat davası açarsam nasıl sonuçlanabilir. Benzeri örnekler var mıdır?
http://www.memurlar.net/haber/144413/
Sayın tolg verdiğinin örnek için teşekkkür ederim. Birde dava açmayla ilgili örnek olsa süper olurdu.
Bir kaç sorum daha olacak;
1- Bu sicili dolduran amirim başka ilde, ben ise bir başka ilde görev yapıyorum. Acaba davayı hangi ilde açıcam.
2- Tazminat davasını kişiye mi açıcam, yoksa idareye mi açıcam.
3- Verilen örnekte tazminat davası İdare Mahkemesine açılmış. Bu tür tazminat davalarında yetkili mahkeme bu mudur?
Hang ilde görev yapıyorsanız oraya dava dilekçenizi vereceksiniz
dava da davalı taraf valilik olacak
bu tür davalarda yetkili mahkemeler idare mahkemelerdir....
Alıntı:
Sayın tolg verdiğinin örnek için teşekkkür ederim. Birde dava açmayla ilgili örnek olsa süper olurdu.
Bir kaç sorum daha olacak;
1- Bu sicili dolduran amirim başka ilde, ben ise bir başka ilde görev yapıyorum. Acaba davayı hangi ilde açıcam.
2- Tazminat davasını kişiye mi açıcam, yoksa idareye mi açıcam.
3- Verilen örnekte tazminat davası İdare Mahkemesine açılmış. Bu tür tazminat davalarında yetkili mahkeme bu mudur?
1- Dava konusu sicil raporunuzun doldurulduğu ilde dava açacaksınız.Zaten iptal için "davayı açtım" demişsiniz.
2- Tazminat davasını aynı mahkemede ya da, dava sonucuna göre idare mahkemesi kararını ek yaparak sulh hukuk mahkemesinde kişiye tazminat davası açabilirsiniz. http://www.memurlar.net/common/docum..._2009_1063.pdf
İdare mahkemesinde dava açarsanız, tazminatın idare adına yetki kullanan kişi/kişilere rücu edilmesini isteyebilirsiniz. Danıştay 10.Dairesi. 2007/739 Karar.
Yeni bir bilgi öğrendiğim için konuyu yeniden güncelleme gereği gördüm.
Sicil raporuna yazılan aşağıdaki görüşlerden sizce hangisi bir tazminat davasına konusuna olabilir.
"Güvenilir Değildir"
"Yalan Konuşur"
Birde bazı arkadaşlar sicil iptali ile ilgili dava kesinleştikten sonra hakaret davası açılmasını söylemişler ancak öğrendiğime göre bu tür hakaret davalarında da 1 yıllık zaman aşamı varmış ve sicil davasının sonuçlanmasına da gerek yokmuş.
Alıntı:
Yeni bir bilgi öğrendiğim için konuyu yeniden güncelleme gereği gördüm.
Sicil raporuna yazılan aşağıdaki görüşlerden sizce hangisi bir tazminat davasına konusuna olabilir.
"Güvenilir Değildir"
"Yalan Konuşur"
Birde bazı arkadaşlar sicil iptali ile ilgili dava kesinleştikten sonra hakaret davası açılmasını söylemişler ancak öğrendiğime göre bu tür hakaret davalarında da 1 yıllık zaman aşamı varmış ve sicil davasının sonuçlanmasına da gerek yokmuş.
Danıştay 2. Dairesi
2004/619 E.
2005/751 K.