Borcumu taksitlendirebilir miyim?
X Bankaya 660 TL borcum var fakat işten çıkarıldığım için ödeyemedim ve dolayısıyla icraya verildim bir iki sefer avukat aradı hemen ödemeniz lazım diye ama imkanlar el verişli olmayınca ve kısıtlı bir zaman olunca ödeyemedim nitekim icraaya verildim ve evime icra geldi şimdi ben bu borcu takstlendirmek istiyorum öyle yada böyle ödeyeceğim ama birden vermem imkansız hatta olanaksız yardımınız için şimdiden teşekkürler ..
Cevap: Borcumu taksitlendirebilirmiyim?
Engin bey'in alanına giriyorum biraz ama :)
İcra dosyasına ne şekilde ödeyebileceğinizi bildirebilir, taahhüt verebilirsiniz.
ya da Banka'nın avukatıyla görüşerek kabul ederse (ki bence eder) takside bağlayabilirsiniz.
çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgi için fakat avukat beyle görüştüm borcu hemen ödememi söylüyor bu durumda bende onun isteğine cevap veremiyorum bu durumda ne yapmam lazım yada avukat beyle hiç arayı kızdırmadan icra dosyasına nasıl ödeyeceğimi ( ve ne şekilde yapacağımıda belirtirseniz teşekkür ederim ) söylerseniz. daha çok sevineceğim çok teşekkür ederim gerçekten sağolsun..
31 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla ödeme ihtarı çekilmiş, icra takibi başlamış ya da banka tarafından takibe uğramış kredi kartı borçları için yeni bir ödeme planı uygulanMASI KARAR bağlanmış geçici bir yasa çıktı.Ve yasanın süresi 2010 Hazirana kadar uzatıldı.Uzatılmadan önceki ilk dönem şartları gibi esnek olmasa da size yardımcı olacak bir yasadır.Kart hamilinin taksitle ödemeyi tercih etmesi durumunda, ödemeyi esas borcun tutarı 6 taksit için 1,04, 12 ay taksit için 1,08, 24 ay taksit için 1,18, 36 ay taksit için 1,26 katsayısı ile çarpılarak, geri ödenecek toplam borç hesaplanacak. Bu rakam ay sayısına eşit olarak bölünerek, aylık taksitler halinde ödenecek. Ve bu yasa halen devam etmektedir.Kesinlikle bankanın avukatına bu konuyu hatırlatmaslısınız.
hasan bey teşekkür ederim fakat bu yasadan kesin olarak yaralanabilyormuyum yada kesinlikle böyle bişey var mı sonra avukat beyle ters düşmeyelim ilginiz için teşekkürler.
Alıntı:
nuhbekar rumuzlu üyeden alıntı
hasan bey teşekkür ederim fakat bu yasadan kesin olarak yaralanabilyormuyum yada kesinlikle böyle bişey var mı sonra avukat beyle ters düşmeyelim ilginiz için teşekkürler.
Rica Ederim.Bende sağlıklı bir bilgi aktararak yardımcı olmak istedim.İsterseniz siz BDDK'nın web sitesinde konu ile ilgili habere göz atın.BDDK, geçen yıl çıkarılan ve kredi kartı borçlarını 5 kez yapılandırma imkanı sağlayan düzenlemeyi, 2011 yılının mart ayına kadar uzatacağını ifade ediyor.Yani 2010 Haziran ayından 2011 Marta çekildi.Bu zaman diliminde faydalanma hakkınızın olduğunu düşünerek tekrardan tabiki de bankanın avukatı ile görüşmesinizi tavsiye etmekten başka bir ifadem bulunmamaktadır.Sizi yanlış yönlendirmek istemem.Ben sadece bu kanunu avukata hatırlatmanızı ifade etmek istedm.
Bu düzenlemeyle işleri 2010 yılında düzelecek kredi kartı borçlarının ‘ödeme kolaylığından’ yararlanması öngörülüyor.
Geçen yılki yapılandırmanın sona ermesinin ardından yapılan değerlendirmelerde, işleri 2010 yılı içinde düzelmesi beklenen kredi kartı borçlularına bir şans daha verilmesi kararlaştırıldı. BİLGİNİZE......
Alıntı:
hasanfecri rumuzlu üyeden alıntı
Rica Ederim.Bende sağlıklı bir bilgi aktararak yardımcı olmak istedim.İsterseniz siz BDDK'nın web sitesinde konu ile ilgili habere göz atın.BDDK, geçen yıl çıkarılan ve kredi kartı borçlarını 5 kez yapılandırma imkanı sağlayan düzenlemeyi, 2011 yılının mart ayına kadar uzatacağını ifade ediyor.Yani 2010 Haziran ayından 2011 Marta çekildi.Bu zaman diliminde faydalanma hakkınızın olduğunu düşünerek tekrardan tabiki de bankanın avukatı ile görüşmesinizi tavsiye etmekten başka bir ifadem bulunmamaktadır.Sizi yanlış yönlendirmek istemem.Ben sadece bu kanunu avukata hatırlatmanızı ifade etmek istedm.
Bu düzenlemeyle işleri 2010 yılında düzelecek kredi kartı borçlarının ‘ödeme kolaylığından’ yararlanması öngörülüyor.
Geçen yılki yapılandırmanın sona ermesinin ardından yapılan değerlendirmelerde, işleri 2010 yılı içinde düzelmesi beklenen kredi kartı borçlularına bir şans daha verilmesi kararlaştırıldı. BİLGİNİZE......
İyi çalışmalar ben yasa ilk çıktıgı zaman taksitlendirme yaptım ama ödeme gücüm olmadıgından bir kaç aydan sonra ödeyemedim ve taksitlendirme iptal oldu yukarıdaki açıklamada 5 kez yapılandırma imkanı denilmiş yeni benim 4 kez daha yapılandırma imkanım var öylemi?
Cevap: Borcumu taksitlendirebilir miyim?
bugün avukata gittim fakat o yasa geçti diyor öyle birşey yok olsa neden ben sana kolaylık sağlamim ne yapacam bilmiyorum şaşırdım kaldım