Kredi kartı borcundan sebep tutuklanabilir miyim?
merhabalar benim 6 kredi kartım var 4 ü icralık 1 yeni olma aşamasında 1 inide arkadaşlarım yatırıp kullanıyorlar ben 1 yıldır bu olaydan sebep eşimle kavgalıyım ve evime gitmiyorum bugün icra aşamasındaki kartımdan sebep beni aradılar eğer ödeme yapmazsanız hakkınızda tutuklama kararı çıkarılacağını söylediler ben zaten ödeme yapabilseydim zaten aratmazdım sizi dedim ama şu anda ödeme imkanımın olmadığını söyledim ve evime bir kartımdan sebep icra geldi ve evimden buzdolabı ve ç.makinası alındı acaba kredi kartımın borcundan dolayı tutuklanırmıyım tutuklanırsam ne kadar ceza alırım. Ve nasıl bir yol izlemem gerek, şimdiden cevaplarınız için teşekkürlerimi borç bilirim
Cevap: Kredi kartı borcundan sebep tutuklanabilirmiyim?
Kredi kartı borcundan SEBEP hapse girmezsiniz merak etmeyin.Ancak şu anki duruma göre taahhüdü ihlalden SEBEP hapis var oda sizi ilgilendirmiyor.:)
Cevap: Kredi kartı borcundan sebep tutuklanabilir miyim?
Alıntı:
makaya rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar benim 6 kredi kartım var 4 ü icralık 1 yeni olma aşamasında 1 inide arkadaşlarım yatırıp kullanıyorlar ben 1 yıldır bu olaydan sebep eşimle kavgalıyım ve evime gitmiyorum bugün icra aşamasındaki kartımdan sebep beni aradılar eğer ödeme yapmazsanız hakkınızda tutuklama kararı çıkarılacağını söylediler ben zaten ödeme yapabilseydim zaten aratmazdım sizi dedim ama şu anda ödeme imkanımın olmadığını söyledim ve evime bir kartımdan sebep icra geldi ve evimden buzdolabı ve ç.makinası alındı acaba kredi kartımın borcundan dolayı tutuklanırmıyım tutuklanırsam ne kadar ceza alırım. Ve nasıl bir yol izlemem gerek, şimdiden cevaplarınız için teşekkürlerimi borç bilirim
İcra dairesinde ödeme planı imzalayıp ödeme yapmadığınız zaman,taahhüt ihlal davası açılır.Borcunda hepsini kapatamazsanız,hapse girersiniz.Başka türlü ceza alamazsınız.Merak ettiğim,1.000 tl borcu olanın evine hemen gelen icra memurları,1.000.000 tl olana neden gitmiyorlar anlamıyorum.Şu ne yaparsan yap büyük olsun tezi hukukta gecerli olmaz işallah.
Kredı kartı borcundan tutuklanma olmaz sızı tehdıt eden avukatı eger yıne ederse ses
kaydınız alınız ve hem barolar bırlıgıne sıkayet edın hemde mahkemeye verınız.
İcra dairesinde ödeme planı imzalayıp ödeme yapmadığınız zaman,taahhüt ihlal davası açılır demiş arkdasımız..
Gecenlerde bi yakınıma kredi kartı borcunu odiyemediğinden banka tarafından teahhudname baslıgı altında 4200 tl civarı ve bunu 24 aya bolmus
esit taksıtlerde.. ancak bu kişinin su anda ödeme gücü yok ve 2 aydır ödeyemedi kara kara dusunuyor.. bu durumda hapis cezası alırmı ? alırsa ne zaman cezaevine gönderilir .. tesekkurler
Cevap: Kredi kartı borcundan sebep tutuklanabilirmiyim?
2006 yılında kart borçlarım yüzünden hem banka hem avukat tarafından icra takibi adı altında ihbarname geldi.bildiğim kadarıyla avukat tarafından gelen ilk icra takibi ihbarname tarihinden itibaren 5 yıl süren bir süreç var karaliste için.
ayrıca mal beyanında da bulunmadım( malım da yok) konu hakkında bilgisi olan arkadaş var ise ,bilgilendirirse sevinirim.
sevgilerimle....
Alıntı:
ZutTo rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairesinde ödeme planı imzalayıp ödeme yapmadığınız zaman,taahhüt ihlal davası açılır demiş arkdasımız..
Gecenlerde bi yakınıma kredi kartı borcunu odiyemediğinden banka tarafından teahhudname baslıgı altında 4200 tl civarı ve bunu 24 aya bolmus
esit taksıtlerde.. ancak bu kişinin su anda ödeme gücü yok ve 2 aydır ödeyemedi kara kara dusunuyor.. bu durumda hapis cezası alırmı ? alırsa ne zaman cezaevine gönderilir .. tesekkurler
O bankanın göndermiş olduğu ödeme planı.Taahhüt sayılmaz,icra dairesinde imzalanırsa ancak taahhüt olur.Yinede kısacası ödeme yapamayacağınız her hangi bir evrağa imza atmayın derim ben.Bankanın gönderdiği ödeme planını ödeyemediği zaman taahhüt ihlali gerçekleşmez.Hapis olayı söz konusu olmaz.