Cevap: İcra ve mal beyanı
Haciz için gelinen yer kapalı ise çilingir marifeti ile açtırılıp içeri girilebilir, haciz ve muhafaza yapılabilir.
Mal beyanında bulunmak zorundasınız. Bulunmazsanız mal beyanı sunana dek hapsedilebilirsiniz.
Taksitle ödemek için borca yeter malınızın haczedilmiş olması gerekir. Aksi halde taksit talebiniz alcaklı tarafın
kabulüne bağlıdır.
sayın avukat engin oğuz bey şuan icralık bir durumum yok çok şükür ben bir galericideb araba aldım aldığım gün vazgeçtim ama galerici ödemiş olduğum parayı veremityeceğini başka bir yere ödeme yaptığını söyledi arabayı almaya beni mecbur ettiler aracı aldıktan sonra iyi olmadığını gördüm bir nevi arkadaşım tarafından aldatıldım bir kısım ödemem de bir ay sonra ben bu parayı ödemesem biraz süründürsem diyorum nasıl yapmam gerekiyor çünkü yediğim kazık çok büyük...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Haciz için gelinen yer kapalı ise çilingir marifeti ile açtırılıp içeri girilebilir, haciz ve muhafaza yapılabilir.
Mal beyanında bulunmak zorundasınız. Bulunmazsanız mal beyanı sunana dek hapsedilebilirsiniz.
Taksitle ödemek için borca yeter malınızın haczedilmiş olması gerekir. Aksi halde taksit talebiniz alcaklı tarafın
kabulüne bağlıdır.
"Mal beyanı sunana dek hapsedilebilirsiniz".Nasıl yani hapse girmeden sunma fırsatı oluyor heralde,birşey anlamadım ben bu işten.Tamamen kalksın o zaman bu ceza.Ne oluyor polismi çağırıyor,adliyeden kağıtmı yolluyorlar adresine.Vermezsen arama kararı mı çıkartıyoruz diyorlar.Ya hukukcu üyelerden rica etsem şu konuyu tam bir aydınlatırlarsa sevinirim.