Taahhütü ihlalden ceza evine girince 2 seneye bir tekrarlanır mı?
sayın üyeler.Taahütü ihlalden cezaevine giren bir arkadaşım (3 ay yatmış) var.O şimdi 2 sene borcu ödemesse otamatikman tekrar mı girer 2 sene sonra cezaevine? Böyle bir şey duymuş yada yeniden mi taahüte imza atması gerek tekrardan cezaevine girmesi için?Saygılar.:alala
Cevap: Taahhütü ihlalden ceza evine girince 2 seneye bir tekrarlanır mı?
Lütfen bu soruya cevap alabalir miyim?
Eşya alınmış beyaz eşya.Farkeder mi ne borcu olduğu sayın avukat Engin Oğuz Bey?Bilmiyordum da.Saygılar.
Böyle bir saçmalığı nerden duydunuz bilmiyorum. Tekrar tahahüt vermediği sürece kesinlikle hapis yatmaz.!
Teşekkürler.10 sene böyle sürüyormuş demişler avukat arkadaşıma.Ödeme yapmassanız zaten bu hersene tekrarlanır 3 ay sürekli cezaevine girersin demiş.
Korkutmak ve baskı amacıyla söylenmiş bir laf... Rahat olun ve arkadaşınızda bir daha tahahüt imzalamasın.
Alıntı:
aysel_2626 rumuzlu üyeden alıntı
Eşya alınmış beyaz eşya.Farkeder mi ne borcu olduğu sayın avukat Engin Oğuz Bey?Bilmiyordum da.Saygılar.
Yeni çek yasasına istinaden verilmiş taahhüt ise evet fark eder, iki yıl içinde borcu ödemezse cezasının infazına devam edilir.
Yok değilse Böyle bir saçmalığı nerden duydunuz bilmiyorum. Tekrar tahahüt vermediği sürece kesinlikle hapis yatmaz.!