Yapılandırılmış kredi ve kredi kartı borcu
öncelikle iyi günler dilerim.
bir bankaya olan ve takibe düşmüş olan kredi kartı ve kredi borcumu yapılandırdım.ikisi içinde ayrı ayrı.fakat banka yapılandırırken vade yaptığında (18 ay) çok fazla faiz yükledi.1500 tl limtli kredi kartı 3500 tl oldu.kredi borcu 3000 tl civarında 5000 tl oldu.1000 tl peşin ödedim her ikisine.ayda 400 tl ödemekteyim.maddi sıkıntılarımdan dolayı 1 aylık taksiti ödeyemedim.benim almak istediğim bilgi şu;
1 aylık bir aksamada problem olurmu?banka sözleşmeyi fesh edermi?
yapılandırmada bu kadar faiz çıkyormu?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: yapılandırılmış kredi ve kredi kartı borcu
Son çıkan faiz affı adındaki geçici yasanın 2.maddesinde: ''Borcunu 3 defa geciktermesi veya ödememsi halinde protokol başa döner.'' ve faiz+haciz işlemleri kaldığı yerden devam eder. Ayrıca faizin yüksek olma sebebi de vadeden kaynaklanan bir durumdur. umarım yardımcı olmuşumdur.
hasan bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.şimdi 3 defa ödememe durumundamı geçerli,mesela 1 ay gecikmeli ödeyincede devamlı geçerli olurmu?biraz daha açabilirseniz sevinirim.teşekkür ederim.saygılarımla
Üç kez taksit gecikmesinden kasıt,mesela her ayın 15 inde ödüyorsanız,bir kez 16 sında ödediğinizde bir hakkınızı kullanmış olursunuz,iki kez daha tekrar ederse taksitinizi iptal hakkı doğar.Bu durumda da iptal edip etmemek tamamen size işlemi yapan avukatın ve bankanın elindedir.Kolay gelsin.