Temyiz edilen nafaka davasında biriken nafaka için icra takibi
Eşimin açmış olduğu nafaka davası sonucu 28.07.2009 tarihinden itibaren aylık 350 TL nafaka ödememe karar verildi. Bende 22.04.2010 tarihinde kararı temyiz etmek için mahkeme dosyasına dilekçe verdim. Eşimde 28.04.2010 tarihinde biriken nafakaları tahsil etmek için icra takibi başlatmış, dosya yargıtaya ulaşmadan 7 günlük ödeme emrinin süresi bitiyor, karar kesinleşmeden bu icra takibi yapılabilirmi, benim bu süreci durdurabilmem için ne yapmam gerek.
Cevap: Temyiz edilen nafaka davasında biriken nafaka için icra takibi
okuduklarıma göre şikayet etmelimiyim yoksa etmemelimiyim anlayamadım. bribirinden farklı görüşler var. şikayet ettiğim takdirde davayı kaybedersem inkar tazminatı ödermiyim
Kararda "nafaka" için kullanılan tabir nedir?
Daha doğrusu iki çeşit nafakaya mı hükmedildi?
Hükmün kesinleşmesine kadar "tedbir", kesinleştikten sonra "yoksulluk" diye bir tabir var mı?
karar aynen şöyle. (benim açtığım boşanma davası kastedilerek) asıl davanın reddine, birleşen dava yönünden; birleşen dava dosyasının kısmen kabulü ile tarafların müşterek çocuğu için dava tarihi olan 28.07.2009 tarihinden itibaren 350 TL iştirak nafakasının S.K. dan alınarak Y.K. ya verilmesine nafaka miktarının her yıl üfe oranında arttırılmasına....... icradan gelen 7 günlük ödeme emrinde ilamlı takip olduğu yazıyor
Eşinizin açtığı dava sadece nafaka davası mı?
Boşanma da talep etti mi?
Ettiyse Boşanması kabul edildi mi?
Temyizinizin konusu neydi?
eşim 28.07.2009 tarihinde çocuk için nafaka davası açtı. bende ekim-2009 tarihinde boşanma davası açtım. davalar benim açtığım dosyada birleşti. 04.03.2010 tarihinde mahkeme nihai kararını verdi. kararda benim açtığım boşanma davasının reddine, onun açtığı nafaka davasının kısmen kabulüne karar verdi. nafaka davası açıldığı tarihten nihai karar verilene kadar tedbir nafakası bağlamadı. sadece nihai kararda 28.07.2009 tarihinden itibaren iştirak nafakasına hükmetti. ben boşanmayı ve hakkaniyet ilkesine uymadığı ve fazla olduğu gerekçesiyle nafakayıda temyiz ettim. ancak icra dairesinden PARA BORCUNA VEYA TEMİNAT VERİLMESİNE VEYA BİR İŞİN YAPILMASINAVEYA YAPILMAMASINA İRTİFAK HAKKININ VEYA GEMİ ÜZERİNDEKİ İNTİFA HAKKININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN İLAMLARIN YERİNE GETİRİLMESİNDE İCRA EMRİ başlıklı ödeme emri geldi. 30.04.2010 tarihinde bana tebliğ edildi
Kararı veren Aile Mahkemesine gidip öncelikle kararın kesinleşip kesinleşmediğine bakın.
Oradan alacağınız cevaba göre İcra Müdürlüğüne gidip dosyanıza bir bakın.
ben temyiz ettiğim halde kararın kesinleşme ihtimali varmı. kesinleşmediyse yapılan takibi durdurmak için icra mahkemesine şikayette bulunabilirmiyim. şikayetim yersiz bulunursa inkar tazminati ödermiyim. ilginiz için çok teşekkür ederim.