Bankanın talep ettiği faiz
Merhabalar,
2001 yılında kullanmış olduğum kredinin geri ödemesini yapamadığımdan dolayı banka icra kanalı ile tahsile geçti ve bu aşamada ben kullandığım kredinin ana para (ben anapara olduğunu sanıyorum şu an)kısmını ödedim.Bir temerrüt faizi söz konusu oldu ve bana 4,5 milyar daha ödemem gerektiği söylendi.Ben bu rakamın fazla olduğunu ödeyemeyeceğimi belirttim ve rakam 2 milyar a düştü.
Durumum müsait olmadı ve ben 2 milyarı ödeyemedim. Şimdi tekrar icra harekete geçti ve bir haciz gerçekleştirdi. Elbette bende banka ile tekrar görüşmeye başladım ve rakamın ne olduğunu sordum.Avukat abimiz elindeki dosyanın kapanması için yaklaşık 18 milyar gerektiğini söyledi bunun üzerine ben yaptığım anapara ödemesini sordum ve kendisi ödemenin onda gözükmediğini banka ile görüşmem gerektiğini söyledi.
Banka ile görüşmem sırasında bana avukatın ne kadar hesap çıkarttığı soruldu ,bende 18 dediler dedim. Yetkili hesaplara baktı ve benim bir borcumun görünmediğini söyleyerek avukatı aradı.Avukattan rakam ile ilgili bilgiler aldı ve rakam normal değil dedi.Sonra bana gerekli bir yazışma yapacağını bu rakamın uçuk olduğunu daha sonra görüşmemiz gerektiğini söyledi.
Müteakip günde banka yetkilisi ile tekrar görüştüm ve bana bu rakamdan iskonto yaptırdığını ve 10500 ytl ödemem gerektiğini söyledi.
Ben anapara borcum olmadığını ve faize faizin işletildiğini bunun normal olmadığını söyledim ancak yatkili yapılan ödemenin anaparaya değil faize sayıldığını belirtti, ve bize hala anaparadan borçlu görünüyorsun dedi.!!!
Daha sonra yetkili sen ne kadar ödeyebilirsin şeklinde bir diyaloğa girdi, ancak ben düşünmem gerekli diyerek ayrıldım.
10 milyar değil 100 milyon bile ödeyebilecek durumda olmadığımdan şu an sadece ekrana bakıp yazı yazıyorum.
Şimdi bütün bu olanlar ne demektir ve ben ne yapmalıyım.
Yardımlarınıza ihtiyacım var.